Jobba bör man annars...

Igår red jag ut barbacka på Mini. Normalt brukar jag alltid ramla av när jag rider barbacka på honom.. men när det är kallt och man ska skritta är det rätt gött att rida barbacka och slippa vela. Har förvisso inte ridit på ca 6v så mini var pigg, skönt att bara kunna åka häst. Satt kvar så det var ju strålande. Får vänta med att rida Holly tills sambon är hemma och kan hjälpa mig någon gång till. Bollen ska ju igång oxå såklart men nu blir det ju två dagar ghs så jag hinner inte rida före lördag ändå.

Låg bra i tid men så ringde sektledarn och behövde låna min transport på kvällen då ena ponnyn hade kolik. Körde över den och blev kvar en stund. Eller ja en bra stund visade det sig när klockan var 23.30! Skulle ju upp och jobba fm idag vilket var sååå segt! Det gick bra med ponnyn vilket känns skönt.

På jobbet har ismannen varit på plats å väsnats. Ja han gör sitt jobb men fy i helvete vad det låter, och är man trött blir ju saken bara värre. Efter jobbet så slängde ja till hästarna middag och åkte hem och la mig och sov middag med junior. Lagom härligt att vakna upp 2,5h senare trött som bara den och veta om att man har stallet kvar. Blev ingen ridning, jag är usel. Ryktade hästarna ordentligt och kollade till Minis broddtramp som är lite sådär. Tur det är snö ute.

Imorgon åker jag och Kopp till ghs efter jag slutat jobbet kl 14 och jag fixat stallet. Lönen kommer på fredag så det blir mest span på mässan. Det jag behöver är en ny vanlig gjord till hoppsadeln, lite längre än den jag har så den passar grabbarna, Holly lär ju växa ur den som jag har när hon är klar. Sen behöver jag egentligen en godkänd hjälm men hittar jag ingen till bra pris kan det vänta. Sen finns det nog alltid något man behöver som man inte vet om än. Shopping ger lycka sant som det är sagt.


Så nu ska jag duscha och sen ska jag och junior sova. Hoppas han sover heeeela natten och inte ska mjaoua sig ut när klockan är halv 4..
 
 

Vi hörs mina vänner!

Snö och slask

Jag gillar snö. När det är vitt och torrt och fint. Inte snöblandat regn. Drömmen är att snön kommer vid lucia och smälter bort nu och våren kommer. Men då bor man på fel plats i världen..

Igår löshoppade vi Holly. Den hästen, snäll som bara den och gör sitt bästa! Fina fina hollanbollan! Hur fel hon än kommer försöker hon lösa det. Hoppade ca 110 och ville inte höja mer utan hon ska bara få känns sig duktig.

Idag gjorde vi ingenting. Eller jo, mr mini fick nya dojjor så nu är det dax för honom att komma igång. Blev lång vintervila i år. Men det var han värd.

När sambon är iväg och åker skidor så inser man vilket jobb han gör med junior. Det är allt som oftast han som sköter dörröppnandet åt ers höghet då han oftast lägger sig senare än vad jag gör. Så i natt när ers fluffiga höghet bestämde sig för att gå ut var det bara till slut att gå ur sängen och öppna dörren. Man märker att det börjar bli mildare ute för då vill junior vara ute mer också. Så jag gissar att runt 3.30 i natt kommer jag vakna av att ers nåd vill ut.. Men är man kung så är man!
 
 



Patrik har varit upprörd idag. Jag la in minis täcke i torkskåpet och körde igång den. Då kan inte han ligga i sadelkammaren förstår ni. Han hatar när man kör torkskåp. Så fort man stänger av det går han in igen och lägger sig i sin igloo. Den där kattluckan är guld värd! Köpte royal Canin bantarmat åt honom för ett par veckor sen. Det är nog bra mycket bättre mat än den man köper på Ica. Han äter mindre och verkar något mindre hungrig. Blir nog i längden lika dyrt med den billiga maten då han äter större mängder av den men är nog mer hälsosam för honom med Royal maten så så får det bli framöver. Man skulle va som Patrik, äta som fan under vintern ( eller iof han äter lika mycket året om när jag tänker efter) och bli smal som en pinne när sommarn kommer. Helt plötsligt märker man en dag att han bara är sitt halva ja.

Dax att lägga sig.

Vi hörs mina vänner!

Uppsittning!

Idag var det dax! Sov halva dagen efter nattskiftet, sååå himla gött att kunna stämpla ut på "ut övertid komp" knappen! Gjorde klart stallet och tog in gänget innan jag gick bort till ridhuset med Hollybolly. Hon fäller som bara den så först använder jag striphair skrapan, därefter skurborsten vilken är den absolut bästa borsten för att få rent en häst i mina ögon, sedan rykt. Hon är väldigt fin i pälsen även om hon fäller, så blank. Redde även ut svansen idag. Gick åt en del pälsglans och jag får säga att det är klar fördel att svansen är svart för den behöver ett bad kan jag lova.

I och med att jag inte vet hur hon är så blir det hoppsadeln som åker på, är lite för rädd om min dressyrsadel för att ta den nu i början även om jag föredrar den. Samma med träns, hon får ha bollens rida ut träns innan hon får ett eget. Har inte haft på henne benskydd, känns inte som det har behövts när hon inte gör något direkt arbete.

Sambon mötte upp vid ridhuset och vi longerade henne några varv innan uppsittning. Ville gärna se hur hon reagerade med stigbyglarna hängandes, hon brydde sig inte så värst mycket utan tyckte mest att de störde henne tror jag. Lite som vad är det här för trams.

Sedan hoppade sambon upp och jag ledde runt honom ett par varv innan vi bytte. Hon skötte sig fint men det märks att hon inte är så van vid att gå i ett ridhus för upplever att hon inte riktigt förstår vitsen med det. Inte att hon verkar less på det men att hon inte förstår poängen.

Sedan satt jag upp och det gick bra. Vi kopplade loss linan efter ett par varv. Hon är ju inte utbildad och det märks så det är som att börja om med en unghäst. Nu gäller det att få henne att förstå det här med att springa fint i manegen. Vi tog bara skritt idag, tar ett steg i taget. Jag hoppas att hon fortsätter med att vara snäll och jag hoppas innerligt att jag ska kunna hoppa på henne framöver.

Sedan var det rykt av mini kvar efter Holly gjorts i ordning. Han verkar tycka att livet är rätt gött, få mat och bli borstad och att bli kliad på arslet. Och att han dessutom slipper Bollens påflugenhet känns som han är nöjd med. Bollen har ju som sagt lugnat sig i stallet. Är väl inte så upphetsande att störa Holly när hon inte bryr sig gissar jag.

Imorgon tänkte jag börja dagen med att tömköra Bollen, de ska ju igång de små rara liven. Mini saknar en framsko och får vänta tills han fått nya skor på måndag innan han behöver börja röra på sig.

Idag körde vi pannkaksmiddag. Imorgon blir det som vanligt när sambon inte är hemma att jag passar på att äta blodpudding och fläsk! Förstår inte hur man inte kan gilla något så gott!
 


Vi hörs mina vänner!

Upp i sadeln

Nu är det dax att börja rida hästarna och tanken är att sambon ska hoppa upp på Holly imorgon så vi kan se om hon är snäll vilket jag hoppas på. Enligt filmerna jag fick när jag köpte henne såg hon väldigt snäll ut. Sen på söndag ska hon prova på och löshoppa. Hoppas att det går fint med plastbanden, hon är ju väldigt rädd för eltråd så jag hoppas att detta ska gå bra.

Det var ett smart drag att byta plats på mini och Holly i stallet. Det har blivit mycket lugnare. Mr boll är även han lugnare, tror att det är för att Holly inte bryr sig om honom värst mycket så då blir det inte så intressant för mr boll att hålla på. Mini verkar nöjd över att slippa honom i stallet. Ute i hagen kan han gärna hänga med honom över staketet. Funderar på att släppa ihop mini och Holly ute i hagen framöver när de inte är broddade och gräset kommit upp lite.

Nu är jag även klar med min u-tid, jag är så nöjd att detta är gjort, orkade ju knappt få klart det förra året och jag hatar verkligen att ha det hängandes över mig. Så nu när detta är avbockat kommer det bli fokus på att få igång hästarna. Har kikat lite på tävlingar och har två stycken som Holly och bollen skulle kunna gå i april om det inte blir något strul. Mini får träna sig lite mer för han måste stärka upp sig ordentligt så att vi kan få ordning på de där bytena. Hade ju varit roligt att kunna få 6-7or på dem framöver. I mars ska vi ivarje fall vara med på miljöträning för Britt-Marie Widman när hon kommer till lerk. Det blir spännande om jag tar Bollen som jag tänkt.

Vi hörs mina vänner!

Kallt

Det händer inte så mycket just nu när inte hästarna är igång. Blåste kallt och kändes som det var bra mycket kallare än vad det var och isgata överallt när jag kom bort till stallet . För första gången på 10 år har vägen bort till stallet inte skötts under vintern så kan ju säga som så att det hade varit lite sådär att köra transport nu. Då det var nattjobb sov jag ju bort halva dagen så det blev mockning och rykt av hästarna. Holly har ju satt igång och fälla rätt rejält och jag hoppas att de andra två snart sätter igång de med. Köpte ju ett sånt där striphair kit förra året och jag älskart! Den lilla gummibiten får med sig mer hår än en vanligt skrapa och stövet följer dessutom med väldigt bra så när man använt den tar man bara fram ryktborsten och ryktar en liten stund så håller sig hästarna sig väldigt blanka och fina i pälsen.

Dagens middag blev tacos med något begränsade ingredienser. Gurka och påssallad, lite sås och köttfärs typ. Det funkar alldeles utmärkt och som vanligt äter man mer än vad man behöver. På alla hjärtans dag var vi ju på laxbutiken i Ljungskile och åt middag, mer romantiskt behöver man inte göra det.

På söndag drar sambon till fjälls. Jag stannar som vanligt hemma. Är faktiskt inte det mista lockad av att åka skidor. Jag åker hellre till värmen eller någon stad på semester. Har funderingar på att måla klart råttans rum i källarn som ska bli förvaring till mina hästsaker som för tillfället ligger i Ikea påsar i källarn. Rummet var ordentligt orange och det ska bli vitt. Har målat det två gånger och skulle nog behöva måla det en gång till. Är nog lika bra att göra det ordentligt tänker jag så kan man sedan klinka golvet och därefter sätta upp hyllor som mamma lovat att hjälpa till med. Vi får se vad lusten säger när det väl gäller. Den här helgen är första lediga helgen för i år om man räknar bort nattjobb på fredag. Måla är inte det jag gillar mest om man säger så.
Men någon måste göra det och det får bli jag!

Vi hörs mina vänner!




2018

Då var vi inne på ett nytt år och en bit in där. Jag råkade köpa en häst på postorder från Irland. Rearcross Holly 7år och "a happy hacker". Varför kan man fråga sig? Bra fråga, har man inte tillräckligt att göra så skaffar man sig mer jobb så enkelt är det. Egentligen skulle jag kunna skriva lite mer ingående hur jag köpte henne men risken finns att man blir klassad som lite korkad så jag suger lite på den karamellen. Huvudsaken är att Chippen stämmer med passet tänker jag vilket det gör!

Grabbarna grus tyckte såklart att det var väldigt intressant med en ny brud i stallet. Kan helt klart konstatera att Holly är väl den som uppför sig bäst. Men efter ett boxbyte har det faktiskt blivit lugnare. Fröken Holly verkar inte så störd över att ha en efterhängsen pojkvasker flåsandes i boxen brevid som mini varit. Orsaken till boxbytet var att Helen hade järnkoll på hur hästarna bodde när hon var snäll och tog in dem en dag när jag jobbade em. Vilket visade sig vara ett lyckat koncept!

Medans hästarna mest ätit och skitit har jag passat på och jobbat en del u-tid på jobbet. På fredag gör jag de sista 8h av 50h som ska göras på ett år, känns rätt gött faktiskt så är man av med det tidigt i år. Förra året hann jag med nöd och näppe precis klart.

Tanken är att snart sätta fart på gänget i Göta. Men har väl kommit in i ett irländskt mood, som min gamla chef i England sa en gång "det irländarna kan göra imorgon kan de likagärna göra nästa vecka", ha ha ha lite så känner jag också just nu.

Nästa vecka är det ghs, självklart jobbar man heeela veckan men har tagit ledigt på fredagen för att spendera dagen där med fröken kopp. Planen är även att åka in torsdag em för att spana in lite snabbt och lätt mässan och se någon form av hoppklass. Egentligen behöver jag inget mer till hästarna men shopping kan ju alltid bidra till lite mer motivation om man säger så.

Målen detta år med hästarna är följande
Mini starta msvb4 med godkända procent
Mr Boll starta själv på dressyrbanorna, klass är ganska oviktigt utan själva grejen
Holly ska utbildas och förhoppningsvis kunna gå lb klasser i dressyr och 90cm hoppning och hoppa ett varv på Lerks terrängbana. Tanken är att sälja denna lilla pärla. Men det känns lite för hemskt för att tänka på så det lägger vi åt sidan en tid framöver.

På min 37 års dag drar vi på semester till Rhodos, Najs får jag säga men såklart missar jag Borås meeting. Tråkigt men Rhodos lockade mer i år.

Lite från mig!

Vi hörs mina vänner!

 

RSS 2.0