Ett jävla regnande

Regnperioden verkar aldrig vilja ta slut. Det är så tröttsamt och deprimerande. Allt är blött och skitigt och man tappar lusten för det mesta. 
 
Mini fick vila idag. Efter tre dagar i ridhus och med gårdagens pass så passar det bra. Han verkade inte värs missnöjd med detta upplägg en dag som denna. Mr Boll longerade jag. Han sprang som en gasell en stund innan han tyckte att det var dax att ge upp. Då fick han trava några varv till sen gick vi in. 
 
Patrik Kitten har intagit vintermode. Han är som en liten boll och hungrigare än någonsin! Möss fångar han varje dag och man hittar rester lite här och var.
 
sambon har varit och tagit bort knölen i nacken, endast lokalbedövning och vaket tillstånd. Erbjöd mig att följa med som stöd men han klarade sig sa han. Förstår inte, vem är bättre stöd än mig när det gäller sprutor ha ha ha
 
Imorgon ska jag med en vän och provrida en häst. Hoppas att den är trevlig! Roligt att åka på en liten tur om inte annat! 
 
Vi hörs mina vänner!

De där små detaljerna

Ibland är det de där små detaljerna som löser det mesta. Mini har de sista passen varit stark och inte riktigt igenom, har dock tyckt att han varit mjukare i galoppen än traven vilket är lite ovanligt då han brukar bli starkare där än i traven. Så då passar ju en dressyrträning för magiskaLotta perfekt sådär en söndags em. 
 
Började passet med att jag skulle rida serpentinbågar i trav, halvhaltena gick inte igenom utan han knäppte bara av så det blev att sakta av till skritt och gå in på 20m volt och arbeta med att rama in bogarna och få honom mjuk i sidorna genom förvänd sluta och rida en stor framdelsvänding i båda varv. Sedan igång i trav och helt plötsligt var kung Mini tillbaks. Jobbade även i galoppen med att hålla honom mjuk och att han arbetar genom kroppen. Red lite skänkelvikning in mot medellinjen i båda varv vilket gick väldigt bra. Bäst för vänster skänkel. Provade på att göra ett byte från höger till vänster ur detta och han var ren! Två meter ovan mark men han var ren. 
 
Får säga att han kändes väldigt fin idag på träningen och jag hoppas hoppas att vi kan få till en träning på lördag, hade varit super! 
 
 
 
Tidsoptimist som man är blev det med andan i halsen till jobbet och in i sista sekund. Men det är det värt när träningen gått så bra! 
 
Mr Boll gick utan täcke och vart genomblöt så han fick stå inne och äta hö på sitt schema idag. Imorgon hoppas jag hinna till ridhuset innan lektionerna börjar med honom, annars får det bli tömkörning i lilla ridhuset. Mini får en lugnare dag, egentligen blir man sugen på att rida ett dressyrpass på honom imorgon med men då han gått tre dagar på raken i ridhuset skulle det inte va fel med en liten skogstur. Vi får se hur mycket regn det bjuds på imorgon helt enkelt.
 
Mr Boll har ju skött sig fantastiskt bra på tävlingarna i höst om man bortser från Kungsbacka, där gick programmet bra men han spelade Allan på framridning och innan start.  Känns himla bra att han skött sig och det har varit väldigt roligt att se honom med Helen. En placering i Lysekil har det blivit och nu sist på gfrk var han precis utanför. Så himla roligt att det gått så bra tycker jag! Han ska ju såklart också börja vara med på träningarna men måste få ihop logistiken med de båda. Blir ju lite tidskrävande när man inte kan köra båda samtidigt. Det som är skönt är att han fungerat bra hemma när jag ridit honom. 
 
 
 
 
vi hörs mina vänner! 

RSS 2.0