Grekland

Torsdagen den 16e augusti hade vi jobbat eftermiddag på drömfabriken. När skiftet var slut och man var utstämplad, hästarna installade och nattade och vi kommit hem och satt oss som vanligt framför datorn och tv´n visade det sig att Sambon tidigare samma dag tagit ledigt en period för att vi skulle åka utomlands i början på september. Egentligen borde jag inte ha blivit förvånad, vi har ju pratat om en Greklandsresa i början på september ett tag. Men det har mest varit prat, inga beslut har fattats. Inga häst eller barnvakter har inbokats. Livet har bara rullat på i samma spår, inga hälsotåg har rullat, Ben&Jerryglass, hallonsoda och övrigt snask har intagits friskt under sommaren och kilona har lagt sig stadigt runt magen, lår och röv. Jag tror att i samband med Norpans skada på förstärkningsbandet försvann mycket motivation till motion och det nyttiga livet. Mini har gått som tåget och framstegen avslöser varandra vilket känns bra mitt i all besvikelse.
 
Det var inte så mycket att säga utan bara att hänga på. En vecka i Grekland skadar ju aldrig och förhoppningsvis får man en najs solbränna på köpet. Vi satte oss den där kvällen och började leta resor. Vi kom fram till att avresa kunde ske mellan den 2e och 4e september och vi ville till Grekland med avresa från Landvetter. Sambon är lite känsligare än vad jag är och vill helst veta vilket hotell man ska till. Han vill gärna se bilder och kunna göra en bedömning här hemma om det är bra eller inte så alla ospecade resor gick bort. Vi hittade ingen lämplig resa den kvällen utan bestämde oss att ha lite is i magen för att se om priserna kunde gå ner lite till med tiden.
 
När vi hade jobbat natthelgen fick jag ringa chefen och be om ledigt, Sambon hade ju inte tänkt på att ansöka ledighet för mig med. Vem vet, han hade kanske tänkt att åka själv? Sorken, tänk Danmarksresan för sisådär 10 år sen ;)  Nej skämt och sido, såklart att han vill ha med sig mig. Ledighet var inga problem, Chefen sa att han skulle försöka lösa detta, han är bra han.
 
Vi fortsatte att leta resor och Sambon fastnade för Kapten Stavros hotell på Lefkas. Priset var rimligt och bilderna var fina så det var bara att boka. Sambon började planera att hyra motorcykel under vistelsen, själv undrade jag vad det var för fel på moped och Sambon förklarde att med en MC behöver man inte hoppa av och gå upp för de brantaste backarna som vi fick göra på Korfu när männen som körde mopparna fick för sig att åka uppför backar som mer eller mindre såg ut som stup och dessutom var grusvägar. Jag muttrade något om att jag älskar mitt liv och inte är redo att lämna jordelivet vid en ålder av 31 år. Det där med MC är jag inte så förtjust i, jag får ont i ryggen av att åka med och risken att krocka och dö är enorm. Och kör folket på Lefkas som de gör i övriga Grekiska ö-världen så känns det nog ändå bäst att hyra en cykel.
 
Själv började jag fundera ut hur jag enklast och snabbast skulle kunna gå ner en sisådär 15kg på två veckor. Jag insåg att det knappast skulle gå med den diet som pågick och att jag var tvungen att öka motionen med ungeför 350% för att det skulle kunna ge resultat. Knäckebrö och vatten skulle kunna funka men på tok för enformigt för min smak. Ett kort ögonblick fick jag en aningens ångest för sommarens slappa och dåliga kosthållning men som tur gick det över ganska fort när jag kom till insikt att jag förmodligen inte känner en kotte på ön Lefkas förutom Sambon. Så vad gör det om man ligger lite blekfet på en strand i Grekland? Jag tror att hälsotåget startar när vi kommer hem från Lefkas.
 
Mamma är snäll och tar hand om hästarna som kommer att ha semester under den veckan som vi är iväg. Norpan är sen förra veckan friskförklard och ska sättas igång men det tar vi efter Grekland. Mini har ju fått jobba hela sommaren så han kan behöva en vecka att bara strosa runt i sin hage och inte göra något. Juniors barnvakt blir Lillbiffen. Jag vet dock inte om hon än har meddelat hemma att hon kommer bo hemma hos oss och ha ansvar över Ers Nåd Fluffighet veckan som vi är borta.
 
Det finns några saker som måste fixas innan avresa, huset måste städas så att Lillbiffen kan vistas här hemma. Jag skulle behöva klippa mig, det var ju trots allt ungefär vid denna tiden förra året som jag satt i en frisörstol sist. Det är inget måste men ett plus. Jag behöver köpa nya shorts, Sambon påpekade när jag nämnde detta att jag köpte ju nya sist vi åkte till Korfu. När jag nämnde att det var för ca två årsen den resan var och att jag nog var värd att köpa ett eller två par nya shorts kunde han faktiskt hålla med mig. Har jag tur så finns det lämpliga på reahyllan i någon affär som säljer ut sommarens kollektion. Allt för att hålla nere kostnaden. Det är ju inte så att vi står på ruinens brant och har pantat burkar för att ha råd med denna resa. Saken är den att Sambon har börjat spara för att kunna köpa en ny fin bil våren 2013. Han brukar sitta och kolla bilannonser, jag väljer att slå på dövörat alternativt vara en tråkig flickvän och påpeka hur dyra alla bilar han kollar på är. Jag får ändå säga att färgen, Rebellblue som han har besämt sig för är ganska fin.
 
Som ni märkt lägger jag inte in bilder i min blogg. Lite tråkigt kanske någon tycker men jag vill att ni använder er fantasi. Jag vill att ni föreställer er själva det jag beskriver. Alla tolkar vi saker olika men jag personligen tycker om att fantisera och se bilder i mitt huvud. Jag tror att man blir mer kreativ då. Kreativa människor är roliga människor ;)
 
Ha det bra mina vänner!
 
Cissi
 
 

RSS 2.0