Dressyrträning för ny tränare

Idag har vi provat en ny dressyrtränare, vi kallar henne Dressyrdomarn. Inte för att vi på något sätt är missnöjda med Stockholmstränarn utan mer för att det är så långt att åka till/från Stockholm så det bara blir en gång i månaden vilket blir lite lite. Jag har ju ridit för en annan dressyrtränare emellan men det blir lite för oregelbundet så jag kände att jag behöver en som kan mer regelbundet så jag kontaktade Dressyrdomarn som nappade på detta. Behövde ju samla ihop ett litet gäng och tänkte att man får ju se till att få ihop ett gäng som gör att Dressyrdomarn vill fortsätta så jag hörde av mig till Hopptränarn, Shoppingproffset och SnålMästarn och Angie. Tyvärr kunde inte Angie den här gången då hon sålde julgranar för glatta livet nere i stan men vi andra körde.
 
Då jag jobbar fm och min tid var runt 15.00 tiden fick Mini sova över på Drömgården från fredag natt för annars  hade det blivit svårt att hinna. Outfitten blev nyaste snyggschabraket och de matchande lindorna, pannbandet spar jag tills tävlingsstart. Han blev väldigt stilig får ja säga och extra snyggt nu när han är nyklippt. Hoppryttarn och SnålMästarn hade inte benlindor utan hör och häpna vanligt benskydd. Omläxa på det. Shoppingproffset hade såklart lindat och gjort fin sin häst. 
 
Något jag tycker är lite jobbigt är att rida runt lite själv så någon får se hur man rider och hästen går. Man vill ju så gärna att det ska se bra ut medans man samtidigt är väl medveten om att man är ju där för att få hjälp. Jag hade ju såklart även talat om för Dressyrdomarn att vi vill ju så klart rida GP, Hoppryttarn fick i läxa att byta ut sin hoppsadel mot en dressyrsadel, sedan sa hon att de nog va klara för GP men vet inte riktigt va Dressyrdomarn säger om det? Själv tror jag att det är några steg kvar tills GP. Typ som att forma Mini mer i sidorna, få  honom mer genomsläpplig, vara mer aktiv i sina rörelser osv osv. Lite detaljer som med träning nog kommer bli bra. Dressyrdomarn fick även hoppa upp och känna på honom lite och ja får allt säga att det kändes väldigt bra efteråt. Mini är ju lite vad ska man säga trög utan sporrar därav att jag allt som oftast rider med sporrar. Dressyrdomarn hoppade upp utan men fick snurr på honom. Tror hon även nämnde att det är lite av ett kvitto att hästen går fram och lyssnar på skänkeln utan att man har sporrar på sig, kan va en poäng i detta.
 
Dressyrdomarn hade även med sig sin stora schäfer som låg i hörnet under träningen, den såg snäll ut men vi vågade inte chansa utan uppförde oss efter bästa förmåga ;)  Jag var väldigt nöjd med träningen och frågade efteråt när vi ska köra igen, hon skulle kolla i sin kalender och vi är fortfarande vänner på fäjsen å ja tror inte hon bytt mobilnummer än så det var nog inte den sista träningen! Så medans konkurrenterna äter julskinka å snask å latar sig under jul trimmar vi vidare mot GP!
 
Snåla livet fortsätter för den som är intresserad. Sambon har köpt kycklign inför morgondagen. Frågade innan han stack till gymmet om han skulle laga maten efter han tränat eller om jag skulle fixa det, han tyckte att det var bäst att han gjorde det sa han och försvann ut ur dörren. Han är lite känslig kan ja berätta. Bara för att ja råkar gilla rå köttfärs så tror han att ja inte skulle genomsteka en liten kyckligfile. Men lite halvrått är ju godare än bränt tänker jag. Så nu ska ja åka till stallet och kvällsmata hästarna!
 
Vi hörs mina vänner!
 
 

Att inte bli tagen på allvar

Det snåla livet lever i allra högsta grad, dock tar inte Sambon det på riktigt allvar. Det är thaimat och pizza när man vänder ryggen till. Natursnask och korv till höger och vänster. Jag har redan mer eller mindre vunnit det här och det var ju inte värst svårt.
 
I lördags blev det dock att jag slösade lite när jag och Shoppingproffset åt på pizzerian i Gråbo efter att varit på Xtreme Horsemakeovers julevent. Kändes lite sådär att pröjsa 95kr för en middag men ibland får man helt klart unna sig. Från Xtreme blev det ett så jävla snyggt pannband som Mini har önskat sig sen i somras. Detta fick jag av mamma och morfar i julklapp. Det roliga var att jag även vann ett schabrak och huva på lotteriet de hade.
 
Under söndagen var det julshowen på klubben, måste säga att jag var mäkta stolt över kidsen som genomförde kadriljen vi tränat på på bästa sätt. Inte nog med att kidsen skötte sig utmärkt på julshowen de ställde upp och hängde med och lussade för de gamla på träffpunkt hägern. Verkar som Roggan har en positiv effekt på kidsen gällande sång då de helt plötsligt lät väldigt bra mot tidigare så jag tänker att han framöver kommer va sångtränare på klubben.
 
I onsdags åkte jag och hämtade mitt schabrak och lindorna som jag bytte huvan mot. Snacka om materiellycka! Idag har jag jobbat över lite med att köra gamla Bettan. Såklart har jag ridit hästarna under veckan och idag passade ja på och klippte Mini inför lördagens dressyrträning. Så nu är den fluffiga pälsen borta kan man säga.
 
Ligger ju lite efter och sammanfatta en vecka blir aldrig riktigt bra men en får försöka ;)
 
Ha det gött mina vänner!
 
 

Fullt upp

När det är jobbvecka blir det mer eller mindre fullt upp och det händer inte så mycket mer än jobb och hästar. Snålheten lever kvar och jag får allt säga att jag är väldigt duktig med det. Idag har jag tex köpt fiskbullar och potatismos till morgondagens middag, billigt billigt. Sambon gillar ju pulvermos och är en mästare på just den rätten, ibland har han köttbullar och mos och ibland fiskpinnar och mos, han misslyckas aldrig så det känns säkert.
 
Idag tog jag med min nya fina vattenflaska som jag köpt. Den är så fiffig så man kan stoppa in frukt som sedan smaksätter vattnet. Idag knödde ja ner en apelsin och det smakade prima. Inför imorgon har jag lyxat till det med en melon. Inte ska ja knö ner en hel melon men en bit ivarje fall.
 
Idag när jag red Mini får jag allt lov att säga att omgivningen satte lite extra fart i honom. I traven sprang han som en gasell vilket han kan ta och fortsätta med i de ökade delarna i programmen, sedan var han rätt på i galoppen vilket gjorde att jag fick till två byten som kändes klockrena. Det gäller att ha energin utan att han kokar över. Så lite blåst och en tur i skogen gjorde susen. Sedan mötte vi en lastbil som fick lite fart på piaffen ;)
 
Norpan skrittas ju och idag tog jag turen runt lerk. För första gången på många år reagerade hon i trafike. Busschaffisen som körde skolungarna hade rätt bråttom och bemödade sig inte med att lätta på bromsen så Norpan la in backen i full fart. Känns sådär när man sitter barbacka men samtidigt kan jag förstå att hon blir rädd när en jävla bussfan dundrar på i full fart mot henne.
 
Bollen håller jag på och sätter igång. Vi tar en promenad varje dag, kan lika gärna promenera så får man rört på fläsket lite också. Han är rätt bra att gå med förutom när han måste dra i tygeln alternativt putta på mig. Ja ja Bollis är Bollis.
 
Nu är det dax att hämta Sambon som kör ett pass på gymmet efter jobbet. Själv tycker ja att det räcker att rida tre hästar och mocka stallet före ja ;)
 
Vi hörs mina vänner!

Flitigt värre

Dagen började med att jag vaknade upp i panik före klockan ringde. I min dröm drömde jag att SnålMästarn hade fått ta hand om rosettbeställningarna till sommardressyren och beställt in vanliga och inte fetrosetterna. Som tur var det bara en dröm men kändes kanske som en väckarklocka för att börja dra igång med att fixa sponsorer, vad vet jag. Hemskt var det. Kanske ytligt men jag älskar faktiskt "mina" rosetter väldigt mycket även om jag aldrig vunnit någon.
 
Sen var det bara att gå upp och äta frukost, en tallrik musli med mjölk till. Junior drog ut och jag åkte till stallet. Bollen fick ju gå ut direkt och jag red de andra två fluffbollarna. Mini börjar allt bli bra fluffig han med alltså. Han fick springa över tre bommar för lite variation. Är väl kanske lite för lat för att släpa fram mer och dessutom hade jag dressyrsadeln på också. Därefter det vanliga stallgörat och sen hem för att käka lunch. Till lunch blev det resten av blodpuddingen och baconen så när jag skrev att det kostade 9,95kr plus 21kr eller va det för för en måltid hade ja ju fel, det är ju såklart för två måltider vilket får det hela att kännas mycket bättre. Därefter tog jag mig i kragen och bar in lite mer ved. Jag gillar ved för att det ger mig ett rikare liv genom att få ner elkostnaderna men det är sådär roligt att bära in den, men man ska inte klaga! Tack pappa <3
 
Sedan åter igen bort till stallet och matade fluffbollarna för att sedan bege sig bort till klubben. SnålMästarn skulle prova min dressyrsadel på SvartaSara. Men tror inte den föll henne så värst i smaken då hon kände sina sittben för väl, tacka fan för det när man har ett benigt arsle tänkte jag.Medans hon red så tränade Barbie Orvar att hoppa hinder. Orvar är en chiuaua som inte är som de andra barnen om man får lov att säga så. Barbie verkar tro att med lite träning kommer hon spöa mig och Messi. Men jag och Messi behöver inte träna värst mycket. Det gäller bara att köpa ett gäng prinskorvar så kommer han vara grymt fokuserad och springa och hoppa det jag pekar på. Känner mig rätt lugn faktiskt. Men Barbie kan ju träna på hon.
 
Sedan var det sångträning med luciagänget. Vad ska man säga? Ibland blir man mållös men jag tror nog att kidsen gör mig stolt på söndag nästa vecka. Direkt efter sångträningen var det dax för kadriljträningen. Ibland förstår jag mitt val av yrke. Men efter ett psykbryt blev kidsen helt fantastiska och jag blev faktiskt väldigt stolt över dem. Så hoppas att hästar å ungar håller nerverna i styr på söndag nästa vecka. Julshowen börjar kl 16.00 för er som undrar så det är bara å pallra sig bort till Lerk ;)
 
Ni ska inte tro att flitet tog slut här, onej. Efter träningarna åkte jag bort till mitt stall och packade upp alla höpåsar så att jag ligger i fas inför imorgon. Därefter bort till Boströms och handlade lite käk som jag tillagat för att ha med mig till jobbet. 95kr inköp blev det och tre matlådor. Borde kanske fått fyra stycken men äsch va fan ibland får man unna sig. Så imorgon blir det havregröt med sylt till frukost, en apelsin och köttfärssås och fullkornsmackaroner. Dessutom hann jag även gå en vända med dammsugarn medans jag väntade på mackaronerna skulle koka klart.
 
Imorgon är det dax att för att köra igång en ny arbetsperiod på drömfabriken igen. Längtar för att behöva gå upp 05.00 väldigt mycket. Eller inte. Förmiddagsskiftet är väl inte riktigt min melodi...
 
Livet är inte mer glamouröst än så här mina vänner!
 
Vi hörs!

Det snåla livet

Normalt sett börjar det nya livet på måndagar. Äta sunt, röra på sig bli smal och snyggare osv osv. Dessvärre brukar det nya livet allt som oftast skita sig redan på tisdagen och då det nya livet alltid börjar på en måndag är det ju bara att invänta nästa måndag. För er som är insatta är det ju ett par ridstövlar i potten och hittills har ju Sambon aldrig ens behövt fundera på det vilket är lite synd får jag säga.
 
Men nu har jag kommit på en bättre ide. Det snåla livet. Det snåla livet handlar om att dra ner på kostnaderna för maten och inget annat. Detta liv började i måndags och vi ska då varannan dag fixa mat. Sambon var först ut och vi åkte till Laxbutiken, 366kr senare kan ja inte påstå att det direkt var billigt men smakade som vanligt utsökt. Tisdagen var min första dag och jag skötte mig utmärkt som handlade middag och även mat till nattskiftet. Köpte en tub ärtsoppa som jag sedan spädde ut med vatten. Sambon var sådär imponerad men efter en tallrik soppa eller buljong som ja tror han kallade det först och ett gäng knäckebröd verkade han mätt ivarje fall. Man har ju inte gått i snåskolan för inte, tror min mästare hade varit stolt om hon såg det. Härom dagen gjorde jag korvstroganoff, då bad Sambon mig att inte enbart kolla på prislappen utan även ursprungsland. Han verkar lite orolig över det hela får jag säga. Jag har la självklart koll på att det ska vara svenskt kött.
 
Veckan har gått bra, har inte handlat för värst mycket pengar utan ligger runt en 50 lapp varje dag. Sambon drog ju iväg i till fjällena idag så jag har passat på att äta en av mina favoriträtter, blodpudding, bacon och lingonsylt. Rätt fantastiskt alltså att man kan köpa en måltid för 9,95kr eller va det kostade, okey, baconen ska ju såklart räknas in och det var runda slängar 21kr, tog ekobacon. Lingonsylten var en burk jag hittade i kylen, utgångsdatumen hade gått ut men va bara för en vecka sen så Hopptränarn trodde nog att man kunde äta den. Egentligen undrar jag varför jag lyssnade på henne då hennes paradrätt är calozone i micron men den smakade ungefär som lingonsylt ska göra. Köpte dock en ny burk då jag tänker att chansa två dagar i rad kanske är en för mycket? I det snåla livet räknas enbart inköpen som kostnad för måltiderna, sånt som finns hemma är ju gratis.
 
Idag har jag julstädat må ni tro. Det tog ett par timmar vill ja lova men nu kan man ivarje fall släppa in folk. Passade på och åkte och köpte en gran, tänkte att det är bästa att passa på innan det bara är fulgranar kvar. Bytte även gardiner och julpyntade lite med mina ärvda märkestomtar så nu är det jul i vårt hus vill ja lova. Trodde att Junior skulle bli eld och lågor över att få en fin julgran men han fnös åt den och har knappt varit inne. Om någon undrar över kostnaderna för gran, pynt och fot kan jag lugna er med att det är enbart matkostnader som räknas in och då inte för de fyrfota. Allt annat räknas inte in så länge det inte är ätbart och så desperat att jag börjat fundera på om jag ska äta gran har ja inte blivit än.
 
Tanken var att rida Bollen idag, men han hade visst råkat glömma en sko i hagen så det sket sig. Mini hade vilodag och det blev det samma för Norpan också, någon rättvisa får det ju finnas får man ju tycka. Imorgon ska Mini och Norpan ridas medan Bollen går i hagen med tre skor. Sedan är det kadriljträning och luciasångträning på klubben.
 
Vi hörs mina vänner!
 

RSS 2.0