Trött

Idag har jag varit trött. Började dagen med att släppa ut hästarna och sedan åka ner till Kungälv och hämta priser från Smart In The Dark till vår dressyrtävling! Så roligt att vi återigen fått ihop fina priser att dela ut. Smart In The Dark är ett företag som släker reflexer. Så fina mössor och väskor och reflexer ska delas ut nästa vecka! 
 
Sov sedan middag. Va en sväng på tippen. På kvällen red jag ut på Mini. Red upp till crossbanan och i skogen däruppe. På väg hem tajmade jag hemgång för crossåkarna. Är sådär när man rider nerför och Mini blir lite stressad. Men "gubbarna" visade hänsyn vilket jag är väldigt tacksam för. Värre var det med damerna som körde full fart uppför backen och sedan fullfart ner igen. Trist med folk som inte kan visa hänsyn men tummen upp till alla gubbar!
 
Imorgon ska Bollis till Alvhem och drömgården. Ska rida där så hjälper Kerstin mig lite. Tur jag har Kerstin måste jag säga!
 
Nu är det dax att sova! 
 
God natt!

Träningsdag

idag körde vi träning på dressyrbana för mr boll, han skötte sig fint får ja säga men gjorde ett litet muppförsök. Han tyckte att star verkade mer intressant än det han skulle göra men det hade han inget för. Han skötte sig jättebra får jag säga och brydde sig inte om vare sig staket, blommor eller transporten där jag och rallykalle satt. 
 
Kung Mini gick ett pass tillsammans med Angie och termii för Stockholmstränarn. Tyckte att han skötte sig väldigt bra han med och upptäckte att det var enklare att rida slutan på medellinjen om man red upp från rätt bokstav he he he. Efter träningarna plockade vi bort staketet och åkte sedan hem. Har alltså inte hänt så mycket idag. Sov bort halva dagen då jag var trött. Åt en halvspecial till lunch. Gött när man inte gör mer ibland får jag nog säga! 
 
 
Bollen ville va lite piffig med vita lindor, schabrak och knoppar i manen så det fick han!
 

Semestern har börjat

Semestern har börjat! Igår efter jag vaknat från nattskiftet traskade jag och bollis bort till klubben för att få lite hjälp av Helen. Hon började rida och mr Boll sprang fint en stund och sedan hoppade jag upp. Inga problem och han skötte sig utmärkt. Sedan hem, fixa stallet och mini för att sedan åka iväg ner till Tränarn i Fjärås. Den gravida Mrs Kongo va med. Trevligt med sällskap. Kung Mini skötte sig väldigt fint får jag säga, tyckte nog att det va jobbigt men tuffade på fint får ja säga. Blev sent hem men vad gör det när det går så bra att träna?
 
idag blev det Bollis tur att åka till Tränarn. På tränarna gård håller man på och bygger ridhus för glatta livet. Tycker allt att jag klarade av träningen på bästa sätt, blev ju lite miljöträning med grävmaskiner, barnvagn och allt vad det nu var.  Med tränarn i örat är det bara att göra som man blir tillsag. Och Bollis? han skötte sig utmärkt han med ;)
 
Sen var det bara att köra hela vägen hem igen. Är sån skillnad att ha bollen i transporten mot mini. Bollen står som ett ljus medans Mini lever loppan. 
 
Därefter bar det bort till klubben för att sätta upp dressyrstaketet. Helen och rallyKalle hade tagit med Kasslern å hans polare som skulle hjälpa oss. Men tyvärr hade de begått det stora misstaget och låtit pojkarna både badat och fått mat före så vi fick jobba själva... så nu är banan uppsatt, bollen och Helen ska träna där imorgon och sedan kör jag och mini ett pass för stockholmstränarn med angie och termi. 
 
 
 
Dax arr lägga sig! Vi hörs!

Semester

Snart är det dax för semester. Eller semester? Nja jag vet inte riktigt om man kan kalla det för semester då det mest känns som att det är mycket som ska hinnas med. 
 
Vad ska hinnas med? Veckan som kommer ska jag träna. Nu idag ska jag ner till min tränare, Mini går alltid väldigt bra i tränarns paddock. Igår gick han sådär. Kan bero på att jag visst missade att man ska ha två sporrar på sig. Glömde ta på den högra. Detta gav att Mini lyssnade sådär på höger skänkeln och bra mycket bättre på den vänstra. Suck. Vad säger man?  Bollen var jag sådär impad av idag. Han fortsatte att köra sina ryck där han inte vill gå fram utan ställer sig, kastar sig och piper iväg år andra hållet. Nu i höger varv. Tror helt enkelt att det är jag som måste ta mig igenom detta. Med Helen så dansar han runt i ridhuset nu utan vel. Så imorgon hjälper hon mig. Varför Mr Boll kommit på det här? Det vet jag inte..
 
Sen ska den årliga dressyrtävlingen förberedas. Priser ska hämtas och den sista putsen på anläggningen ska fixas. I år tänkte jag rida en msvb2 och en msvb4. Bytena är höga och lite lotterikänsla. Gäller att hålla ihop det. Och ha en sporre på varje stövel tänker jag. 
 
Sen ska allt annat fixas. Bära in ved, städa och allt vad nu man drar sig för att göra. Åka till tippen tex. Det är nya tider på soptippen här i edet numera. Det gäller att verkligen sortera sitt skräp annars hugger hon till där på tippen. Inte för att man inte sorterar men ja ni förstår, om man skulle råka att missa något kan det vara kört. Soptippen här i kommunen har nog anställt den bäste till alla sopslängares stora skräck. 
 
Jag behöver panta burkar också. Men det får göras efter att damen som sitter utanför Boströms gått för dagen. Har gett henne åtskilliga pantburkar och kan inte gå förbi utan att skänka dem till henne. Jag får så dåligt samvete om jag inte ger dem till henne för hon ser så glad ut när jag kommer med burkarna. 
 
Städa stallet ska göras också. Stalldelen är tvättad, målad och renoverad. Men det övriga. Fick tips om att städa i zoner. Stalldelen, dvs zon ett är grön. Loftet zon två måste åtgärdas. Sadelkammaren som är zon tre måste också åtgärdas. Och med detta ha i åtanke att för gudsskull sopsortera! 
 
Min bil behöver piffas upp. Dvs städas ur och tvättas. Nog för att det är bra att ha det mesta i en bil men det är dax nu tror jag. 
 
Stopp tänk agera. Tid kan man aldrig köra ikapp, se möjligheterna och inte problemen och v32 kommer jag tillbaks till jobbet och då åker porten upp igen kära kollegor! 

RSS 2.0