Första dagen på nya livet...

Då har första dagen på det nya livet börjat och det gick la sådär får jag lov att säga. Inte så att det gick käpprätt åt helvete men kanske inte enligt plan. Såklart så regnade det på morgonen när jag vaknade, det är ju sånt som gör att man tvekar att ta den där promenaden till stallet man bestämde sig för att göra när man gick och la sig. Men har man bestämt sig för att börja nya livet så får man på någotsätt ha lite karaktär. Åt frukost som bestod av Kelloggs K special och drottningbärfil, borstade tänderna och tog på mig lämpliga kläder och traskade iväg i regnet.

Väl i stallet fick Bläsarna frukost och Mini gjordes iordning för en ridtur. Det blev en sväng i stora paddocken på Lerk och han skötte sig ganska bra. Han kan till skillnad mot sin mor konsten att verkligen skritta avslappnat. Ni vet sådär avslappnat att man knappt känner att han rör på påkarna. Därefter var det dax för att ta ut Norpan på en liten promenad runt Lerk. Under tiden jag promenerade med Norpan ringde jag Sambon för att kolla om han skulle komma ut och fixa med hjulet på skottkärran. Men han låg i sängen och drog sig lite, det är ju ändå semester. Han sa att detta var ett projekt som han skulle ta tag i lite senare på dagen. Från Lerk till mitt stall fick jag följe av Lillbiffen som red barbacka på sin häst. När vi kom bort mot vägen vid min hage upptäckte jag att Mini var ute och spatserade på åkern och inte i hagen. Jag ställde Norpan i boxen och tog grimma och grimmskaft och började traska ut i hagen i mina gympaskor. Inte de mest lämpade skorna att gå ut i en hage när det har regnat men gummistövlarna var ju hemma så det fanns inget annat val. Norpan är ju en klok dam och innan jag hade ens kommit ut i hagen så började hon ropa på sin son. Så brukar hon aldrig göra när man ridit eller promenerat och ställt in henne i boxen men hon såg väl inte sin odåga till son. Det tog inte många sekunder innan den lille filuren kom i full galopp. Nog för att jag var tacksam över Norpan ropade hem honom men jag var ju ändå tvungen till att se över stängslet. Till er som nu tänker att det stängslet är väl inget att hurra för kan jag faktiskt påpeka att i den hagen har jag faktiskt bytt tråd så den är i sin ordning. Men det visade sig att det förmodligen har sprungit vilt genom haget då två stolp var helt söndertrasade. Lappade ihop hagen, släppte ut Norpan och traskade hem med blöta skor.

Väl hemma så hade inte Sambon gått ur sängen än och jag började tjata på honom att gå ur den. Vår säng är helt enkelt för bekväm. Efter att ha pratat med Bästaste i telefon, tjatat lite till så gav jag upp och la mig själv i sängen. Även Junior la sig och sov. Där låg vi och sov hela familjen en liten stund tills Sambon helt plötsligt vaknade och bestämde sig för att laga mat. Det serverades köttbullar och makaroner och sockerfri ketschup. Efteråt satte vi oss i tv-rummet och surfade lite grand. Då det fanns några sötsaker kvar i påsen från söndagen passade jag på och åt upp det, det är ju synd att slänga något man betalt för. Redan här brast det med nya livet. Jag höll mig till ca kl 15.00 skulle ja tippa på.

Sambon kollade runt på nätet på skottkärrehjul och konstaterade att dessa hjul inte är helt gratis. Sambon hade ju planerat en tripp till Torp så att vi kunde köpa bilbatteri så han kan börja greja med våran andra bil sa att vi nog kunde köpa hjul på Jula där de skulle vara prisvärda. Då Kusinen skulle med men kunde inte åka förrän klockan 18.00 så skulle vi åka till stallet och mocka åt hästarna. Jag tyckte att vi kunde åka förbi Gekå och kolla om de sålde lösa däck. Sagt och gjort, det visade sig att de sålde däck på Gekå till skottkärror för ca 450kr vilket Sambon tyckte var på tok för dyrt. Vi åkte därifrån utan hjul och åkte till stallet. Jag mockade boxarna och Sambon pumpade däcket ordentligt. Lite väl ordentligt pumpade han hjulet då det bubblade sig men Sambon var övertygad om att det skulle gå att köra med ändå. Jag tror han hann halvvägs till containern innan däcket mer eller mindre exploderade och fick fart på den förbispringande motionären som passerade.

När stallet var klart åkte vi hem och duschade och gjorde oss i ordning för avfärd till Torp. Den senaste tiden har jag använd Tork Mevon66 som schampo. Det är inget direkt höglivs schampo eller duschkräm eller vad man nu säger men den gör så att jag inte får mjäll ivarje fall och den är gratis och finns i flertalet förpackningar här hemma. Det var min käre far som försåg Libergsgatan 12 med denna vara i mängder. Jag börjde fundera på om jag inte skulle köpa höglivsschampo och balsam från någon hårbutik på Torp i övrigt så var det inte så mycket jag egentligen behövde.

Vi åkte iväg för att hämta Kusinen och tog vägen förbi Sparris och sa hej. Hämtade sen Kusinen och begav oss till Torp. Medans Sambon och Kusinen gick in på Jula traskade jag in på Hööks. Köpte en transportkrubba till Mini då han håller på och gör sönder sin krubba. Han har en såndär krubba gjord i gummi som man har på golvet. Han har ärvt den av Settis och han är inte så rädd om den utan håller på och förstör den. Köpte även 2.5kg hästsnask så att Sambon har något att ge hästarna när när han är i stallet för det tycker han är så trevligt. Sen blev det även såndär frisyrgele till manarna. Jag tävlar ju så mycket nu för tiden så jag tänkte prova och se om det blir bra att ha lite gele i manen när man knoppar. Efter min shopping på Hööks gick jag in på Chilli som öppnat på Torp. Där såg jag en jättefin soffa som jag kände skulle kunna passa hemma. Letade upp Sambon och Kusinen på Jula som hade hittat ett skottkärrehjul för endast 279kr. Tog med Sambon som inte kände sig bekväm med att gå in på Chilli, han skyllde på att han hade ett skottkärrehjul i handen och inte kunde gå in. Klart man kan och han fick följa efter. Han tyckte att soffan såg fin och bekväm ut men att man faktiskt inte bara kan köpa första bästa soffa och undrade även vart vi skulle ha den. Min tanke var att vi skulle röja ur vardagsrummet och sluta använda det som förvarning för all tvätt. Jag fick känslan av att Sambon inte riktigt trodde att detta skulle ske. Men nu när jag bestämt mig för att jag vill ha den där soffan så kommer jag inom kort att börja städa här hemma och göra iordning för soffan. Tankarna på en ny soffa fick mig att glömma av höglivsschampot....

Sedan bar det iväg till Biltema för inköp av bilbatteri och nån länkarm eller vad det nu var till Kusinen. När vi satt oss i bilen så började det kurra i Kusinens mage och lämpligt nog så fanns restaurang Gyllene Måsen på andra sidan vägen. Att sitta och titta på när andra äter finmiddag på Gyllene Måsen är inte tänkbart så jag beställde en såndär chicken chilli wrap eller vad den nu heter. Den var rätt stark så jag fick ta en Mcflurry till efterätt för att inte känna mig som en eldsprutande drake. Efter middagen så skulle Glimminge crossbana inspekteras, det är snart cross-vm och då måste man ju alltid kolla banans status. Därefter bar det hem.

Hästarna skulle in och de ville mer än gärna gå in. Medans jag gjorde iordning Drottningen för natten fixade Sambon skottkärran. Han pumpade däcket lagom och monterade fast det så imorgon har jag en funktionsduglig skottkärra!


Semester!!

Sommarens första semesterdag inleddes med att åka på dressyrtävling i Ulricehamn, det var även finalen i div 1. Preliminärt hade jag fått starttid runt 10 tiden och jag vill säga att jag blev rätt nöjd när jag i går kväll upptäckte att starttiden var ändrad till 11.30. Det är ändå två timmars färd till Ulricehamn så nu slapp vi gå upp så tidigt. Under lördagen hade jag badat Norpan efter jag hade ridit henne, flätade hennes man men rullade inte upp flätorna, tänkte att ja skulle vara smart och rulla dom på morgonen så de inte skulle bli spretiga. Självklart putsade jag min utrustning så den var skinande blank.

Klockan ringde 06.30 och vi gick upp och åt frukost och begav oss till stallet. Hästarna fodrades och jag rullade upp Norpans flätor. Det visade sig att det inte var ett sånt smart drag att rulla upp dom dagen efter då flätorna var hala då jag använt mig av schampo/balsamschampot. Grejorna packades in i transporten/bilen och Mini släpptes ut i sin hage och sen lastade vi Norpan. Tänkte att jag skulle distrahera Mini med att ge honom lite höglivsmusli i hagen så att han inte skulle gnägga efter oss när vi åkte men det visade sig att han traskat en bit in i hagen och var totalt ointresserad av att vi skulle iväg. Vi hade väl inte kommit mer än 15m då jag kom på att jag hade glömt min kavaj i sadelkammaren så det var bara att stoppa och jag fick gå och hämta den.

Orsaken till att vi åkte 07.45 var att jag så gärna ville se Multitalangen rida, annars hade vi kunnat åka 20 minuter senare. Väl framme öppnade jag frontluckan till Norpan, gick och anmälde mig och gick sedan till framridningen och kollade på Multitalangen. Jag filmade hennes ritt och sen var det dax att göra iordning Norpan.

Norpan kändes väldigt bra på framridningen, dock hade hon inte riktigt tid att skritta när jag gjorde de enkla bytena utan ville helst bara takta men i övrigt var jag nöjd. När klockan var 11.30 var det min tur och jag red in på banan. Hade gott om tid att rida runt och fick sedan startsignal. Jag får väl säga att det var väl inte den bästa ritten jag gjort men jag kan heller inte vara missnöjd. Norpan förstår sig dock inte på momenten skritt och anser att om jag så mycket som kramar 1mm med skänkeln så är det dax för en högre gångart alternativt att hon ska lägga in lite taktinslag. Jag tycker inte att hon beter sig så på träning utan då går det att påverka henne mycket bättre. Vi red ihop 62% så det är vi nöjda med även om det inte räckte till en rosett. Efter ritten kollade vi på när Den Smala red, under den Smalas ritt fick jag göra en insats och avlägsna en något välgödd Mr Kitten som hade funderingar på att göra debut på dressyrbanan, och under tiden vi kollade traskade Sambon runt med Norpan så hon var väl avskrittad när vi gjorde iordning henne och ställde in henne i transporten.

Därefter var det dax för lunch, det blev en hamburgertallrik som smakade utmärkt. Till Sambons stora glädje var det ju som sagt lagtävling och det var ju inte så långt kvar tills det var Ridskolechefens tur så vi stannade för att titta. Och när Ridskolechfen hade ridit så var det ju faktiskt inte så långt kvar tills Den Smalas tur i msvb. Sambon muttrade något om att nästa gång så skulle jag få ta med någon annan på sånt här och det var ju tur att han hade med sin padda så han hade något att sysselsätta sig under tiden.

Efter Den Smala hade ridit så åkte vi hem till Sambons belåtenhet. Det regnade rätt bra när vi kom hem och jag tyckte för ögonblicket synd om Mini som gick i hagen utan täcke. Sen kom jag på att det faktiskt var 17grader ute och att han nog skulle överleva. Hemma lastades Norpan ut ur transporten, lindades av, fick på sig ett täcke och släpptes ut i hagen. Det bekom henne inte så mycket att det regnade utan de travade iväg ut i hagen. Sen var det dax att mocka, nu hör det till saken att det har varit punktering på skottkärran så efter att jag fyllt kärran så fick Sambon pumpa i luft i hjulet så att jag kunde springa upp för rampen till containern. När stallet var klart så va det dax för middag tyckte Sambon så en kebabpizza från Roma och lite snask från Boströms inhandlades.

Nu är det ju som så att imorgon börjar det nya livet igen, ni kanske har hört det förut ;)

Under dagen fick jag uppdateringar från Sportryttarns om var och red fälttävlan på Ängens gård och gjorde det så bra så att hon kom på en tredje plats! Nu finns det planer på ytterligare en start och då har hon ju självklart anlitat den bästa hon vet, nämligen mig! Jag har ju trots allt erfarenhet av terränghinder tom hinder nr 3 i Tranemo ;)

Ha det bra alla mina vänner!

Årets första rosett!

Medans unge Mr Minimannen går i hage och har semester får Norpan jobba för sitt höglivsmusli. I söndags bar det iväg till Svenljunga där det var div 1 dressyr omgång 2. Svenljunga ligger ju en bit bort och jag får lov att säga att det kändes som om vi körde, körde och körde lite till innan vi kom fram. Men det var en trevlig tävlingsplats och jag och Norpan red ihop 62,3% i Msvc1 och vårt lag kom på en 5e plats vilket var en förbättring sen sist då vi kom 8a.

Förra veckan kollade jag lite i tävlingsterminen och upptäckte att Nordhalland hade en regional Msvc1 klass den 6/6 vilket jag efteranmälde mig till. Tänkte att det är ju hyfsat nära och bra så där ska vi starta. Tisdagen före var jag iväg med Norpan och tränade för Dressyrtränarn. Det gick riktigt bra och jag var supernöjd med Norpan vilket kändes väldigt bra dagen innnan tävling.

Bästaste hade lovat att hänga med som hästskötare när Sambon jobbade, vi har ju inte storhelgsdrift på våra maskiner så medans han drar in de stora stålarna kan ja spendera desstu mer. Gårdagen började med att jag åkte till stallet vid halv 8, gav hästarna frukost och släppte sen ut Drottningen i en liten hage för att minimera riskerna för en ev tappsko och dessutom kunna snabbt och lätt fånga henne. Sen tvättades benen och svansen, hon fick ju en heldusch i söndags så mer behövdes inte tyckte jag. Sen knoppades hon, hovarna putsades och därefter en ordentlig rykt. Min utrustning hade jag omsorgsfullt putsat dagen innan så den behövde jag bara lasta in i transporten och i bilen. Kl 10.00 anlände Bästaste och vi lastade på Drottningen, lämnade Mini i hagen och så drog vi.

När vi närmade oss stora staden blev vi inkallade på poliskontroll. Genast blev jag lite irriterad över att Sambon inte hade fixat ena lampan på transporten och muttrade över att jag förmodligen skulle få böter för detta. Men det visade sig bara vara nykterhetskontroll så polisfröken kollade bara körkort och jag fick blåsa. Ibland ska man ha tur och jag kände när vi rullade därifrån att det här kunde bli en bra dag.

Väl på Nordhalland gick vi och anmälde oss, köpte en korv med bröd kollade in vilken bana jag skulle rida på. Bästaste tyckte att jag skulle ta och avancera i klasserna så att jag skulle få rida på den fina banan då min klass gick i den gamla manegen. Dock känns msvb4 och msva1 klasserna rätt långt borta får jag säga. Norpan lastades sedan ur och gjordes i ordning och jag red bort till framridningen. Dock var det så tungt på "hoppbanan" så jag kunde inte rida fram där med Norpan utan jag fick gå bort till den lilla paddocken brevid gamla ridhuset och rida.

I den lilla paddocken red det fram två stycken andra ekipage. Det var två jättefina hästar och den ena utmärkte sig särskilt. Ni vet en såndär riktig gångartsmaskin som rör sig mer än fantastiskt bra. Jag såg på schabraket att detta ekipaget även var ägare till den superlyxiga hästlastbilen som stod längre bak på parkeringen. Till detta ekipage fanns det en hel stab som backade upp ryttarn. Hon hade en tränare som följde och hjälpte i varje steg hon red och sen var det nog 4-5 personer som stod och kollade på som tillhörde teamet. Först när jag kom in så kände jag att det där är ju ingen som rider samma klass som jag så jag värmde upp Norpan i godan ro. Men efter en stund börjde jag fundera på om det inte var dax för tjejen att rida lite byten på sin fantastiskt fina häst men inga byten kom. Sen efter ytterligare några minuter så insåg jag att hon var ryttaren före mig. Men oj så kul kände jag då när jag insett detta, helt plötsligt blev Norpan en ponny. Men en förjävla bra ponny, ni vet en sån man likagärna kunnat ta av sadeln på och ridit programmet barbacka utan och behöva oroa sig att ramla av på utan att för den saken skull vara tråkig. Det tror ja inte att ryttarn före mig hade kunnat göra.

När jag sedan var själv på framridningen sa Bästaste som suttit tyst innan till mig att ha mer tryck i Norpan. Det var ett bra råd. Innan det var min tur frågade Bästaste om jag ville ha lite vatten som hon hade köpt till mig, jag brukar aldrig dricka innan start men hon tyckte att det skulle jag nog göra lite grand. Men det visade sig att hon hade köpt kolsyrat vatten som jag absolut inte gillar så det var bra med det. Jag är inte alla gånger en tacksam person att köpa dryck till då jag är en aningens kräsen.

Väl in på banan tände Norpan till. Tänkte att jag får inte lov att glömma och hålla om med benen trots att hon gärna vill visa upp sin snabbhet. Såg dessutom att Norpans Uppfödare var på läktaren så nu gällde det att verkligen rida bra. Jag får lov att säga att det hela kändes faktiskt väldigt bra. Skritten är nog egenligen det svåraste då Norpan inte egentligen har tid att skritta då där driver jag sällan på henne för då vill hon gärna börja springa istället. Sen har hon ju lärt sig att när man tar tyglarna att det snart är galopp så man får hellre fjösrida än driva för att ivarje fall få en 6a i betyg.

När vi kom ut så tog Bästaste hand om Norpan och ledde henne medans jag pratade med Uppfödarn. Det är väldigt kul att hon kommer och kollar när vi tävlar, vi har ju haft kontakt varje år ända sen jag köpte Norpan för 11 år sen. Sen skulle Bästaste kolla på en kompis så jag ledde runt på Norpan under tiden så skulle vi lasta henne sen. Bästaste hämtade mitt protokoll och skickade ett sms att hon var nöjd. Under färden ner till Nordhallan så sa Bästaste att hon var nöjd om jag fick över 65% då jag kontrade med att det skulle vara hästskötarns fel om jag inte uppfyllde målet. Jag blev ju såklart nyfiken över mitt resultat och skyndade mig bort till Bästaste och det visade sig att vi hade ridit ihop 66,59% och därmed låg på en fjärde placering! Det var några ryttare kvar i klassen som hade fem placerade så risken fanns att man skulle åka ur. Men det visade sig att det höll hela vägen! Vi lastade in Norpan och letade upp vart prisutdelningen skulle äga rum. Prisutdelningen ägde rum i kafeterian och det var ju såklart hon med den fantstiskt fina hästen som vann. Tjejen var verkligen jättetrevlig och är helt klart en tjej som vi förmodligen kommer få se i de högre klasserna om några år. 

Vi fick rosett, plakett och sen fick vi följa med till sekretariatet och välja ut hederspriser från ett bord med en massa Mountin Horse Kläder i såklart försmå storlekar för mig, men jag slapp att banta då de även hade en fin ryktbag med lite pälsglans och annat i som jag tog. Innan vi åkte gav vi Norpan höglivsmusli som var dränkt med vatten, enda sättet att få i henne vatten på en tävlingsplats. Sen åkte vi hem glada i hågen. Detta var vår första placering i Msvc1 så det var riktigt riktigt skoj! Vi kom även fram till att vi är ett väldigt framgångsrikt team och jag tycker nog allt att Bästaste får följa med på alla mina tävlingar i framtiden.

För att fira placeringen så åkte vi förbi Gyllene Måsen och åt varsin McBengt och sen en glass på det. Jag köpte en liten påse med morötter till Norpan men hon var inte jätteimponerad och ville bara ha två små morötter. Väl hemma lastades hon ut och då hade hon givetvis slått i huvudet i transporten så hon har en kal fläck mitt i bläsen, ser sådär ut. Norpan fick gå ut i hagen och hon och Mini travade iväg till andra änden av hagen, så trött var hon eller så ville hon bara försäkra sig om att hon inte skulle behöva göra något mer den dagen. Bästaste åkte hem och jag gjorde iordning stallet.

Så mina vänner, nu är tävlingssäsongen igång och jag hoppas att Norpan inte följer sin årliga tradition nu i sommar. Det finns planer på att låsa in henne from midsommar och framöver ;)

Ha det så bra!

Hej för denna gången!

En dag med den Bästa!

Dagen började med att mobilen surrade 06.46. När jag svarade fick jag till svar från Lotta att jag skulle ju inte svara. Inte lätt att veta att man inte ska svara när någon ringer men hon ville bara lyssna av mitt nya telefonsvar. Så jag la på och hon fick ringa igen för att lyssna. Själv snoozade jag någon gång när klockan sen ringde 14min senare.

Efter att jag ätit en skål med kelloggs K och fil åkte jag till stallet. På schemat stod ridning av Norpan, mockning och rengörning av transporten efter gårdagens åktur. Red bort med Norpan till Lerk och skulle trimma lite i paddocken. Curlingmamman kom förbi med Benny och vi pratades vid lite grand. När Norpan var klar släpptes hon ut till Mini som har påbörjat sitt två veckors sommarlov. Han är inte på något sätt skadad utan jag tycker att han är förtjänt av två veckors vila nu innan Stockholmstränarn kommer ner och stannar över sommarn för då vill jag träna för glatta livet med honom så då har han inte tid att vila. Jag mockade ur boxarna och tvättade ur transporten. Sen åkte jag hem.

Då Bästaste behövde en bra hästskötare med sig när hon skulle till Gäsene och tävla sin unghäst hade jag lovat att följa med. Sambon behövde bilen då han hade lite ärenden att uträtta under dagen så medans han gick upp och åt frukost åkte jag till apoteket för att hämta ut salva och lite avmaskningsmedel. Inget fel i apoteket här i Edet, de är vänliga och informerar bra osv men det går inte så snabbt alla gånger. Det är klart, de har väl mer att fylla i med det nya datasystemet. När jag var klar var jag något sen så jag skyndade mig hem.

Vi åkte iväg och när vi var i skepplanda/kollanda trakterna så hamnade vi bakom en väglus som körde mer eller mindre i mitten av vägen. Jag vet inte hur det gick till men muttrandes över att gamla gubbar inte ska köra bil trängde Sambon oss förbi den gamle gubben. När vi sedan kom fram till Bästaste pratade jag med Höglivsbruden i mobilen och upptäckte att hästen som tävlingen berörde strosade runt i hagen. Då det var endast 15min kvar till beräknad avfärd så fick jag snabbt avsluta samtalet och kolla med Bästaste vad som försegick. Hon hade precis kommit hem från jobbet och bytt om och var i färd med att ta in hästarna sa hon. Jag hjälpte givetvis till med att ta in hästarna, jag tog den vildaste av dom vildaste, Lilleman som jag dessutom stack till lite hö för att hamna på plussidan. Jag var ju lite osäker på om Bästaste hade tänkt att borsta sin häst men det gjorde hon, hon berättade glatt fördelarna med att ha en grå häst under tiden. Man behövde visst inte borsta lika noggrant om man har en grå häst. Jag hämtade hovlack och smetade på hovarna för att få lite fason på det hela.

Hästen lastades in och även utrustningen och vi hoppade in i bilen och styrde iväg mot Gäsene. Gäsene är en mycket trevlig och välskött liten klubb som ligger rätt ut i ingenstanns kändes det som. 7 grader varmt och regn och blåst kändes mer som 1e oktober än 1a juni. När vi väl kom fram så var parkeringen på gräs och Bästaste frågade parkeringsvakten som var väl inpaketerad i regnkläder om vi kunde få stå där det inte regnade men det fanns tyvärr ingen sån plats så vi ställde oss brevid Linda. Vi skojade om att alla känner vi ju Linda och det var precis det som Bästaste gjorde! Vi var ju såklart i god tid så vi begav oss till banan och gick den för att sen anmäla Bästaste och sen gå in i kafeterian och äta. Tyvärr hade de ingen dagens men det fanns ju annat som man kunde äta. Fick en äggmacka och en kärleksmums och en festis och Bästaste åt en korv med bröd och en toast. Vi satt och kollade ut på avd A och sen gick vi bort och tog ut hästen. Till min stora fasa upptäckte jag att Bästaste inte hade putsat sin utrustning! Tränset skulle föreställa ett svart pullarträns med silverbling men jag tycket nog mest att det var grått. Men har man en grå häst får man ha grå utrustning påpekade Bästaste. Jag kan hålla med om att benskydd, schabrak och huva får lov att vara grått, men tränset ska vara i orginalfärg. Inte nog med det, förbygeln och även sadelgjorden var mer eller mindre grå dom med.  Jag föll in i någon slags chock får jag lov att säga. Jag var redan förbered på att Bästaste inte skulle ha kavaj på sig men det kändes ändå okey då hon rider med säkerhetsväst. Men mitt i den chockartade upplevelsen av den smutsiga utrustningen så påpekade hon att ena axelskyddet hängde på en trekvart. Jag blev mållös. Jag fick ansvar över bilnyckeln men höll på att glömma att låsa den och fick nästan skäll över detta.

De var snabba i Gäsene så vi hade inte tid att åtgärda utrustningen utan fick gå och värma upp. Då Bästaste blev varm fick jag ta hand om hennes jacka som jag tog på mig över min. Vi hade ju våra nya Lerk-jackor och jag får nog säga att jackan var nog det som var renast för dagen förutom ridbyxorna. Bästaste hoppade fram och jag skötte hindrena och sen ställde jag mig och filmade med min mobil när hon red. Det var en trevlig ritt med resultatet 4 fel, häst och ryttare var inte riktigt överens mot hinder nr 2 så bommen föll. Efter ritten skrittades hästen av och vi tog av henne utrustningen. Under tiden som jag höll i henne så dregglade hon på mig vilket Bästaste noterade, jag sa att jag inte kände mig så oroad över detta då det inte var min jacka som blev drabbad. Hästen lastades in och vi gav oss iväg till kafeterian igen. Återigen fick jag skäll för att jag höll på att glömma att låsa bilen. Vi satte oss i kafeterian och fikade. Provade en kaka med choklad och kokos på som smakade utmärkt. De var väldigt duktiga på kakor i Gäsene får jag lov att säga. När ombyggnationen var klar så inspekterade vi banan och då avd B startade först var det bara att gå och göra iordning hästen igen.

Framridningen gick galant och jag delade med mig kostnadfritt av några småtips till Bästaste. Sen var det dax att placera sig på ett bra ställe för att filma ritten, den här gången tog jag Bästastes mobil och filmade. Andra rundan gick galant och Bästaste red bra och hästen hoppade fint och de satte en nolla och deras första kval till fyraårs. Jag glömde för stunden av den smustiga utrustningen och sken som en sol av stolthet! Bästaste var lycklig och hästen såg nöjd ut! När vi kom till bilen så låste jag upp utan att Bästaste behövde påpeka det för mig. Medans bästaste skrittade av så hjälpte jag tjejen brevid att lasta sin häst. När vår häst var lastad så gick vi till sekretariatet och hämtade ut rosetten som dagen till ära var blågul. Sen gick vi in och köpte lite färdkost, jag drog till med en guldnogat för att fira våra framgångar, Bästaste köpte en japp. Jag blev förevigad på bild med rosetten som självklart lades ut på fejjan så fort Bästaste fick mottagning på sin mobil. Själv hade jag fantastisk bra mottagning. Klart att jag hade det ute i Gäsene som ligger mitt ute i ingenstans men tro inte att jag har det hemma i Edet.

Vi åkte hem lyckliga över dagens framgång. Fast jag var ju såklart tvungen och ta upp det här med utrustningen. Gav lite tips att hon kan ju putsa några dagar innan och rida med den andre hästens utrustning men Bästaste verkade inte riktigt köpa det utan gav bara en massa bortförklaringar om tidsbrist och mycket jobb under veckan. När vi kom hem så hämtade Sambon mig. Han hade hämtat mina stövlar som varit inlämnade för lagning när han var iväg och handlade. Jag frågade om han hade köpt något mer än det han sagt innan och då log han lite lurigt. Det visade sig att han hade köpte en liten överrasking som han inte ville avslöja förrän vi kom till stallet. I bagaget på bilen låg två ursnygga täcken från Z-täcket till hästarna! Då de tidigare haft bomullstäcken i stallet över natten som dragit åt sig typ allt spån hade Sambon investerat i pyjamasar i bävernylon till dom. Norpan fick ett svart med guld och Mini fick ett brunt med guld. Inte nog med att hästarna blev ursnygga så kände jag faktiskt att Sambons sk frisyr blev helt ok. Jag har ju inte varit helt förtjust i att han rakade av sig allt sitt hår i veckan. Men nu känns hans frisyr ganska ok.

Självklart fick jag ju skicka bilder på hästarna i sina nya täcken till Bästaste och fick sedan själv en bild på ett nyputsat träns och jag blev alldeles varm inombords. Med detta så lärde jag mig att om man bara tjatar tillräckligt mycket så sker saker tillslut.

Nä, nu är klockan mycket och det är dax att gå och lägga sig!

Ha det så bra alla mina vänner!

Kram

RSS 2.0