En bra dag :)

Dagen började med att jag promenerade bort till stallet och morgonfodrade och släppte ut gullisarna. På väg dit träffade jag Blondie vid brandstationen och pratade lite med henne. När jag hade mockat och putsat mina stövlar gick jag hem igen. Väl hemma skrev jag ihop tävlingssektionens verksamhetsberättelse för 2010. Innan jag åkte och handlade lunch på Boströms bestämde jag mig för vilka ridbyxor jag skulle ha på dagens dressyrträningar. Jag tog mina helskodda gröna pikeur som jag köpte på rea i höstas men som då var något för små. Dessa sitter som ett ålskinn och drar in det mesta känns det som, vilket är postivit. Det jag var lite orolig var om jag skulle kunna rida i dom eller inte när de satt så tajt då helskodda brallor inte är lika elastiska som oskodda. Hur som helst, jag valde dom och åt soppa till lunch.

När jag hade ätit åkte jag till Lerk och fixade iordning med fika medans Roggan harvade. Kl 13.00 började träningarna och jag satt på läktaren och kollade. När klockan var runt halv tre tänkte jag då det blåste halv storm ute att det var dax att ta in gullisarna så att inga skor riskerades att åka av. Jag och Tonåringen åkte till stallet och spolade ben och tvättade deras svansar innan vi tog in dom. Sen tillbaks till Lerk och forsatte kolla lite på träningarna för att sen åka tillbaks och göra iordning hästarna för träningen.

Självklart var det vita strumpor på och vita schabrak. Norpan blev skitsnygg i sitt nya pannband. Hade i och för sig inte väntat mig något annat. När jag hoppade upp i sadeln kände jag att det inte bara var sadeln jag behövde komma i. Men efter lite trav i nedsittning så satt brallorna bra som ett smäck. Norpan skötte sig bra och jag var väldigt nöjd med henne. Efter lektionen var det bara att traska hem i rask takt och byta häst. Med hjälp av tonåringen så gjordes Mini snabbt i ordning och Norpan med. Traskade iväg till ridhuset och väl där så gick det riktigt bra. Kul att han orkar mer även om han behöver stärkas mer men ändå väldigt skillnad mot förra gången.

Egentligen hade jag tänkt att baka en liten morotskaka tills imorgon men jag är helt slut. Får ju säga att jag är lite trött efter att ha hållt igång hela dagen och avslutat med två lektioner så jag kommer efter det här inlägget duscha och gå och lägga mig. Startar ju dagen imorgon med att rida Mini kl 8.30. Imorgon har jag två pass emellan våra så då har jag mer tid emellan så det behöver inte bli så stressigt.

Vi hörs!

Bye bye


Oemotståndliga lakritsbrownies

Nu i helgen kommer Stockholmstränarn ner och jag ser fram emot detta jättemycket. Båda hästarna ska gå och jag ska dela pass med Bästaste igen. Jag kommer börja med Norpan som såklart kommer att ha det nya snygga blingpannbandet och det begia kittet har jag tänkt. Mini kommer ha "födelsedagstränset" och förmodligen vita strumpor och schbrak. Jag har inte riktigt bestämt mig vad jag själv ska ha på mig. Jag tänker då inte ha den rosa tröjan för där såg jag fetare ut på bilderna Tonåringen tog så jag kör nog svart tröja.

I samband med att det är dressyrträningar i helgen tänkte jag att jag skulle baka lite kakor till fika. På jobbet hade jag sett ett recpet i Allers på oemotståndliga lakrits brownies som Lagledaren kopierade till mig. Jag upptäckte att jag hade glömt receptet i jobbarbrallorna så innan jag stack iväg till Boströms idag vid 21.20 tiden fick jag ta en sväng förbi jobbet och in till omklädningsrummet och hämta recpetet. Lämnade av Sambon på gymmet och drog iväg till Boströms och inhandlade alla ingredienser och åkte hem och satte igång. Den här gången så följde jag verkligen receptet punkt till pricka men jag får ju faktiskt lov att säga att resultatet såg inte ut som på bilden. Va fan, det känns som om det är alldeles för mycket retuschering nuför tiden, att det har gått så långt att tom Allers retuscherar deras kakor känns ju förjävligt. Hur som helst, de smakade ändå okey, inte för att jag har smakat så mycket då jag ändå håller på med nya livet och har mina viktmål. Så jag la i de som såg bäst ut i en burk som ska med till Lerk imorgon och resten la jag på en tallrik till Sambon. När Sambon var klar på gymmet så hämtade jag honom och sa att det fanns oemotståndliga brownies till honom. Han tog en bit och sen så tog han ett paket nudlar och satte sig i soffan. Jag frågade om han inte ville ha brownies men han hade ju sprungit så det kändes tydligen onödigt? Ursäkta men det kändes lite otacksamt. Hur som helst, då jag aldrig gjort oemotståndliga lakrits brownies tidigare så tänkte jag att jag får ju savefa också så jag håller just nu på att gör kärleksmums som snart ska tas ur ugnen.

Det finns dock dom som är lite kräsnare än vanligt folk och för såna så duger inte varken kärleksmums eller oemotståndliga lakritsbrownies så imorgon får jag nog försöka slänga ihop en morotskaka inför söndagens träningar.

Hur går det med viktmålen? Jo tack, det går alldeles utmärkt och jag har nått det första dvs ridbrallorna och har 1kg till godo faktiskt. Fast nu har jag ju varit tvungen att typ provsmaka smeten och lite av det färdiga resultatet. Jag känner ju trots allt ett ansvar gentemot de som ev har tänkt köpa lite hembakt till fika imorgon och då gäller det att det är ätbart. Och det har än så länge varit godkänt. Så detta kakbakandet har stört mig lite att nå mitt mål. Men hur som helst, nu är det ungefär 9kg kvar tills jag får mina nya ridstövlar. Angående det här med nya livet, häromdagen på jobbet var det fläsk och raggmunk och lingonstylt till det. Det måste ju ändå gå under benämning husmanskost och sånt är ju nyttigt? Jag satt där och åt min middag och SA kom in i hytten och undrade om jag lagt ner nya livet? Eh nä, jag trodde jag åt nyttig mat typ. Han påpekade lite fint om hallonsodan jag drack till men hallon är ju bär så det bör ju vara ok tyckte jag.

Hur som helst, klockan är lite mycket och det är dax att skära kärleksmumsen i lämpliga bitar och lägga i en burk.

Vi hörs och kanske syns på Lerk i helgen? Dressageträningarna börjar kl 13 och slutar 20.45 imorgon och börjar kl 8.30 imorgon och slutar runt 16.15 för er som är nyfikna

Bye bye

Lycka!

Lycka kan vara mycket men idag är lyckan stor över mitt nya superfina pannband! Att man kan bli så lycklig över ett litet pannband!

Dagen började med att jag gick till stallet. Jag övervägde om jag inte skulle ta bilen men tänkte att frisk luft och motion är ju inte helt fel heller, plus att man faktiskt sparar bensinpengar på att gå. Så jag traskade iväg till stallet och morgonfodrade och red båda hästarna som skötte sig helt ok. Därefter stod mockning av stallet och göra klart stallet samt fodra middagsmaten. Sen traskade jag hem igen.

Därefter så åkte jag till personalbutiken, då jag var där efter klockan 13 så missade jag värsta pensionärsruschen. Efter det så trodde jag att Sambon skulle åka med till Lerum och Xtreme Horsemakover och köpa mat till Team Bläs men det orkade han inte så jag fick åka själv.

Då jag har varit hos Joanna på Xtreme Horsemakover åtskilliga gånger så jag tror att jag blivit lite härdad över vad som hänger på hennes tränsvägg. Som sagt, jag trodde att jag blivit det ja. Men den här gången när jag kom in så blev jag bara sååå imponerad över de nya fina tränsen hon hade gjort. Så mycket nytt och nya stenar. Det fanns ju flera som tilltalade mig men ett riktigt ropade på mig att jag skulle ta med det hem. Och jag kunde verkligen inte motstå det så jag tog det. Sen viskade ju även ett ursnyggt lackträns med bred nosgrimma på mig att det skulle passa bra till pannbandet. Vilket det absolut skulle göra men där sa plånboken stopp lite grand faktiskt. Men ju mer jag tänker på det där lacktränset ju mer tycker jag ju att det borde hänga i min sadelkammare! Jag måste säga att Joanna är fantastisk på att designa träns och det roliga är ju att det inte finns en uppsjö utav dom utan de är mer eller mindre unika. Det finns en liten fröken som har ett liknande pannband, men det skiljer ändå på dom. Så man kan säga att vi har lika snygga pannband, och vi har fuxar med bläsar också. Vi kanske får köra en kadrilj på lucia ;) ha ha ha. Jag måste lära mig hur man lägger in bilder från mobilen i bloggen känner jag.

Så här går det när Sambon låter mig åka iväg själv. Jag fullkomligt älskar bling, och då ska det vara riktigt bling så att säga. Och ju mer jag tänker på det där lacktränset ju mer behöver jag nog det. Har ju faktiskt inte något lackträns. Får försöka gå igenom min budget. Och ja, jag är tränstokig men jag har faktiskt inte så många träns som folk tror. Det är egentligen bara min ekonomi som stoppar mig från att köpa en massa träns.

Hur som helst, lycklig som en fjortis åkte jag sedan hem, först åkte jag och köpte lite dojjor till hästarna och tog sedan vägen förbi Bästaste och hämtade resten av klubbjackorna. Bästaste hade lite bråttom då hon skulle till Alingsås och hoppa lite. Väl hemma visade jag upp min nya raring för Sambon som tyckte att det var väldigt fint såklart, tom Junior verkade imponerad får jag säga.

Efter att vi ätit middag, tack Roma för att ni gjorde en sådan god sallad, åkte jag till Lerk för att ha möte med Lamadjuren. Det var bara ett av Lamadjuren som kom så vi fick försöka styra upp sakerna så gott det gick. Nästa vecka så hoppas jag kunna avslöja vad som är Lamadjurens projekt.

Nu när våren verkar ha kommit så får man spola benen på hästarna när de ska in. Mini har ju varit lite jobbig med att han inte stått still förrän man blivit arg på honom. Då har han kunnat stå som ett ljus. Men idag, idag stod han som ett ljus! Jag behövde inte ens hålla i honom. Bara för den här bedriften så funderar jag på om inte han är värd ett lackträns?  Åh vad jag önskar att jag hade dubbelt så hög lön ibland. Norpan stod ju såklart still som vanligt. Det är ordning på den där tösa.

Imorgon så börjar ja jobba igen. Förmiddagshelg. Den värsta av dom alla! Men det ska vara lite trevligheter i helgen så det ska nog gå vägen ändå. Har ju köpt putsmedel till lördagens aktivitet ;) Får ta mig en dusch och gå och lägga mig.

Bye bye

RSS 2.0