Gott Nytt År!!

 Först och främst vill jag önska er alla ett Gott Nytt År! Jag skiter i att summera 2013 utan säger att nu vänder vi blad, eller hur var det Kungen nu sa? Jag hoppas att 2014 blir ett riktigt toppen år! Mina mål med hästarna är att Mini ska gå på över 65% i msvc och att Norpan ska debutera msvb med godkänt resultat. Inga orealistiska mål för hästarna utan det gäller bara att träna och vara noggran så ska det allt kunna uppnå. Mitt egna mål har jag ju redan delget, bli en smalare och hälsosammare jag. Mindre enkelt. Men det ska nog kunna gå. Jag har ju min PT Angie och min sporre, Bästaste som också ska börja sitt hälsosammareliv nu 2014.
 
Hur har min dag varit? Jo tack den har varit bra. Började med att gå upp och äta en skål med kelloggs k redberries med mörk choklad med lättmjölk. Sen begav jag mig till stallet i min bil, matade mina hästar, släppte ut dom och åkte sen till Lerk för att ta hand om lektionshästarna. Jobbigt kanske någont tycker att mocka åt lektionshästarna och fixa höpåsar men jag ser det som gratis gym. Vem vet, man kanske får värsta snygga biceps efter man mockat? Man kan ju alltid hoppas. Hade trevligt sällskap när höpåsarna skulle packas utav Kapten Bengt, Ariel med pojkvän och Miss Gymkhana, alltid trevligt med hjälp! Även om jag då förbrände några färre kalorier men man ska ju heller inte vara egoistisk, nu fick ju damerna och Kapten Bengt också lite förbränningstid. Ariels pojkvän stod i bakgrunden och studerarde, han är ju under upplärning så det är viktigt att han noterar vad som ska göras i ett stall. När de som hyrt lektionshästar var klara och golvet sopat åkte jag till mitt stall. Världscupshästen och hans mamma behöver ju också lite pyssel och motion.
 
Hästarna har haft lite oplanerad vila men det är ju dags att sätta fart igen. Jag mockade ur boxarna och tog in hästarna och upptäckte att Norpan hade varit så himla redig och dragit av sig en dojja. Så ingen motion för den damen. Men som tur är kommer Prinsessan imorgon och fixar det, hon lovade att höra av sig i god tid så jag hinner cykla till stallet innan hon är där.  Men det blev en tur med Mini bakom bommen i skritt och lite trav. Han var väldigt pigg för att vara honom. Under tiden jag red pratade jag med Mrs Oops. Jag får ju stolt berätta att jag har inspirerar Mrs Oops till att börja motionera. Hon hade tagit med Pepsicolan på en 5km promenad. Man blir ju tårögd utav lycka när man lyckats att inpsirera fler till ett hälsosammare liv. När Mini var motionerad släpptes de ut i hagen igen och  jag åkte tillbaks till Lerk. Promenad med Ginny och sedan intag utav hästar stod på schemat. Sen åkte jag till Boströms och handlade lite. Sambon ville ha cola zero men det var slut på den varan så han fick till sin stora besvikelse en vanlig cola. 
 
Hemma tog jag en dusch och åkte sen hem till mamma och fick lite smörgåstårta, mamma fyller år. Mammas stora hund Juno var lite rädd för allt smällande så han följde den lille Messi som inte brydde sig om något. Får faktiskt säga att Junior här hemma är lite störd på smällarna så han får hålla sig inne. Vi kollar för stunden på Bolt och äter snask. Ja ni läste rätt, snask. Nu kanske flera där ute blir besvikna och undrar vart det nya livet tog vägen? Det nya livet börjar 1/1 2014 vill jag då påpeka så det är inget att bli besviken på. Så här sitter vi med en påse lössnask, lite chips och dip och en flaska champis. Champis är en dryck som förövrigt påminner mig om mormor. Jag får ju även säga att det såg väldigt bra ut på vågen efter en heldag med mockning och hästar, så ni kan vara lugna.  Dessvärre gör min fot rätt ont. Inte direkt fördelaktigt för det nya livet men det ska nog gå över.
 
Nu kanske någon tänker, varför sitter Cissi hemma och bloggar och inte är på något nyårspartaj? Det är ganska enkelt. Sambon jobbar och jag har valt att vara hemma, det är faktiskt ganska skönt. Så om en stund åker jag bort till stallet och en sväng förbi Lerk för att kolla till en privathäst. Så jag önskar er alla en riktigt toppenkväll så ses vi 2014! Imorgon är det invägning med bästaste!!
 
Än en gång, Gott nytt år!!!!
 
 
 
 
 
 

Det är tanken som räknas

Igår kväll tänkte jag att om det inte regnar så tar jag en cykeltur till stallet. Sambon påpekade innan vi gick och la oss att min cykel står längst in med ett tjockt lager damm på och skulle vara lite svår att ta ut. Jag tyckte att han skulle gå upp samtidigt som mig och plocka fram den men insåg att det kanske inte var en sån smart ide. Sambon är svår att väcka ibland men så tänkte jag att jag skulle nog kunna fixa det själv ändå. Ställde klockan och gick och la mig. Då förmiddagshelgen är den tuffaste jobbhelgen utav de alla var jag väldigt trött när klockan ringde så jag snoozade en gång eller två. Fast det var nog mer om man ska vara ärlig. Till slut var det bara att ta sig i kragen och gå upp och ställa in cykelturen då tiden för det hade runnit ut i sanden. Det är väl tanken som räknas?
 
Till frukost åt jag kellogs k redberries med chokladbitar i, vet inte hur nyttigt det är men kellogs k låter ju fint eller hur? Lättmöjlk till det och det måste ju vara väldigt bra. Iväg till stallet och nu är det dax att sätta igång hästarna igen. De skulle inte ha någon vila egentligen men jag blev deprimerad utav det eviga regnandet och bestämde mig för att ta en liten brejk men nu är jag på spåret igen. Det blev en halvtimmes skrittur för varje häst ungefär. Sen var det mockning på schemat innan hästarna fick sin middag och det var dax att åka hem för att duscha och handla mat innan jobbet.
 
Till middag plockade jag ihop en sallad på Boströms. Kändes väldigt nyttigt och bra. Sen blev det en banan och en manafrutti. Ingen söteblaskdryck. Salladen delade jag upp i två omgångar sedan på jobbet. Kändes väldigt nyttigt och bra och till detta har jag dryckit fun light apelsinsaft. Det är inte alla som stödjer den här kampen om att få en dyr fin present utav Sambon, det finns alltid någon som ska sätta upp hinder i vägen. En av de snälla mekarna sa att han skulle köpa hallonsoda och placera ut på avdelningen för att Sambon ska slippa sin del i vadet. Men den här gången tror jag att jag kan stå emot faktiskt. Ett tag ivarje fall.
 
 
Dagens middag
 
 
 
Min PT, Angie går inför sitt jobb vill jag lova. Idag fick jag ett mms på en bilaga från Söndag Expressen/GT om "Platt mage - på en vecka". Det var ett tips på intressant läsning. Jag påpekade att de tipsen inte var för såna som är överviktiga på riktigt utan för såna som tror att de är det fast de inte är det. Angie skickade då bild på tips 1 och 2 och jag fick då förklara för fröken att mitt problem inte är uppblåsthet och gaser. Fick som svar att hon inte läst det själv utan att det var mattips bara. Ja för dom som har problem med uppblåst mage och gaser. Än en gång, det är tanken som räknas!
 
Efter jobbet har jag tagit in hästarna och sedan druckit ett glas multivitamindryck från Ica basics sortiment. Billig och väldigt god. Jag har inte riktigt bestämt mig än om jag ska ta en skål med kellogs k eller inte. Kan mycket väl bli så.
 
För er som spänt väntar på om viktrapporteringen får jag be er att vänta tills den 1/1 2014 då det sätter igång på allvar! Nu är det bara lite uppvärmning inför 2014. Nu kanske det sitter någon här som oroar sig för att jag kanske kommer få ätstörningar men till er vill jag bara säga några lugnande ord, det har aldrig hänt under mina 32,5 år och kommer inte hända heller.
 
Imorgon funderar jag på om jag inte skulle passa på och göra blodpudding till middag när Sambon är iväg och jobbar kväll, har inte riktigt bestämt mig. Ska förbi mamma en sväng och gratta henne på födelsedagen så blir nog att man får något att tugga på där. Så jag tar nog och suger på den lilla karamellen tills imorgon.
 
Vi hörs!
 
Cissi

Tjuvstartar 2014

Nu var det nästan ett år sen som jag bloggade men nu är jag på gång igen! Mer motiverad än någonsin!
 
Nu när året börjar gå mot sitt slut så börjas det. Jag tror att ni alla säkert förstår vad jag tänker på. Det nya livet! Hälsolivet, träningslivet you name it! På facebook kan man läsa om hur 2014 års hälsoträningsnyttigajaglivet meddelas till höger och vänster, på instagram uppdateras det med nyttiga maträttsbilder och träningsbilder, i tidningar kan man läsa om 2014 års trender för träning, dieter osv.
 
I ett par års tid har jag och Sambon haft en deal. Om jag når en överenskommen matchvikt innan min födelsedag så får jag ett par blingade ridstövlar. Självklart ett par dyra sådana. Ett år var jag ganska nära, det fattades 7kg när det var två veckor kvar och då gav jag upp. Ganska osmart men det kändes omöjligt att klara det. I år tänker jag börja i god tid. Dessvärre är det lite fler kg som måste bort innan min födelsedag den 6:e maj, utmaningen är rätt tuff och därav har vi bytt ut moroten mot något annat dyrt. Jag har inte riktigt bestämt än vad det är för dyrt jag vill ha. Jag måste dock ha lämnat in förslaget om sak senast 1/1 när jag vaknar och då ska det godkännas. Kommer jag inte på något jag vill ha eller det inte blir godkänt så är det blingstövlarna som gäller.
 
Hur som helst. Jag är riktigt jävla urusel på att träna och äta nyttigt. Cola och kexchoklad var en del utav min uppväxt hur gärna än min käre far försökte gömma snasket letade systrarna Marberg alltid upp det och grannungarna och vi åt och spelade nintendo. Tänk det var på den tiden då det var folie runt chokladen. Det var tider det. Fick man ett nej till snask så fick alltid Piggy fråga pappa om vi fick och då kunde han inte säga nej. Till mamma var det ju ingen mening att gå, där kunde man ju till 99% räkna med ett nej om det inte var lördag..
 
För fyra år sen så slutade jag dricka coca cola. Orsaken var att jag drack sjuka mängder cola varje dag. Ett tag drack jag knappt söteblask men så ersattes colan utav hallonsoda. Icas hallonsoda är det bästa jag vet. Det är ju det här som kommer bli svårast i mitt nya hälsosamma träningsliv. Att inte dricka söteblask.
 
För att ha en chans att uppnå målet innan den 6e maj har jag i år mobiliserat krafterna lite bättre. Jag har skaffat mig en PT, Angie. Hon tar sitt jobb på fullaste allvar och har redan imponerat stort! Jag fick en bok om träning och förbränning, stegräknare och någon kalorisnurra som jag inte fattar något utav. Jag har inte öppnat boken än, det gör jag 1/1. Sen har jag en motståndare i kampen mot kilona. Vet inte riktigt om jag får namnge personen.
 
Då det här med kost innebär att besöken på Roma kommer minska drastiskt och även Kinan gissar jag, fast är kinamat så onyttigt? Ja ja, hur som helst, markan på jobbet (resturang älvkanten) är ett ganska farligt ställe att besöka nu känner jag. Speciellt på förmiddagarna, det kommer bli en riktig prövning vid frukosten. Att inte äta den fantastiskt goda räkmackan, att inte köpa 11 fika och att inte dricka söteblask till middag. Kommer bli riktigt svårt det där. Det gäller att sikta in sig på gröten.
 
Nog om mat för en stund. Nästa hinder är det där med träning. Mitt största problem är min vänsterfot. Den är ju röten på ren svenska och det är den som ställer till det. Men det ska la gå ändå. Jag och Angie kommer att börja på korpen när den drar igång, och för att förtydliga detta så är detta gympa så att säga och ingen fotbollsträning. Det bästa med korpen är 1, det är billigt, 2 man behöver inte boka tid utan bara att traska ner, 3 man behöver inte skämmas för att man är ur form eller över vad man har på sig. 4 man gör alla övningar i sin egna takt utan hets. Sen om det ev skulle sluta regna så kan det hända att jag börjar ta cykeln till stallet, fast det känns ju inte som om det kommer att ske, att det ska sluta regna alltså. Där ser jag två fördelar med cykeln och det är både ur ekonomisk synvinkel och att man får motion. Bara win win.
 
Idag får jag säga att jag reda gjort framsteg. Det kanske slank ner en lakritschokladkaka men jag bytte ut hallonsodan mot multivitamindryck och det är ju inte illa om man får säga det själv!
 
Japp, nu är jag tillbaks igen. Här kommer det delges hälsotips och jag kommer rapportera om varje gram jag minskar från och med 1/1 för det gissar jag att hela världen är intresserad utav!
 
Bye bye vi hörs imorgon!

RSS 2.0