korv korv korv korv

Gårdagen gick även den i delikatesskungens spår. Efter att jag varit i stallet och gett frukost, släppt ut hästarna, ridit Norpan, mockat och gjort klart åkte jag till Ridklubben å höll ett öga på Sektlederans kids när hon red. Efter det åkte jag hem, stekte upp resten av blodpuddingen, åt och sedan var det bara att sortera upp e-skiftarnas korvar.
 
Därefter åkte jag till jobbet och delade ut för glatta livet till alla glada korvköpare. Efter det var det bara att sätta sig i bilen och åka till XtremeHorsemakeover och köpa mat till hästarna. Stannade någon timme å tittde på glittret och snackade lite. Sen bar det iväg till Bästaste för att mocka och ta in hennes hästar. Roggans häst får ja säga var en gris i klass med Daimbollen. Sedan var det bara att åka hem till mitt egna stall och ta in hästarna. Det kanske inte hände så mycket men det kändes som om man inte gjorde annat än åkte runt hela dagen.
 
Denna dagen då? Jo tack, idag har jag också sorterat korv. Jag börjar se ljuset nu i det här. Dagen började som vanligt i stallet.På schemat stod ridning av Mini i ridhuset. Han va pigg så det blev många övergångar. Därefter var det mockning på schemat. Sedan åkte jag till Boströms och plockade ihop två sallader. Träffade Prinsessan på Boström, tycker egentligen inte att hon behöva handla själv. Hon skulle även laga middag ikväll, det hela kändes lite obehagligt får jag lov att säga. Ska verkligen en Prinsessa behöva göra sånt här??
 
Efter jag ätit min delikata sallad sorterade jag de sista korvaran. Dessvärre har jag någonstanns delat ut fel korv till någon! Oooops så kan det gå när man har för många korvar att ha koll på. Åkte över till Sparris och lämnade av några. Sparris äldste son undrade lite över korven och ja sa åt honom att han skulle få äta upp den på julafton. Han trodde inte att han skulle behöva göra det och satte sin tro till att hans pappa skulle hjälpa honom. Efter att jag tillbringat en stund hos Sparris åkte jag bort och tog in hästarna. Därefter hem till mamma för att leverera hennes delikatesser.
 
 
 
Livet är inte alltid så glamoröst får man lov att säga. Livet med korvarna är inte slut än. Har ett fåtal att dela ut innan det är över. Men som jag sa häromdagen, det var väldigt roligt att sälja! Och Ridklubben får en välbehövlig slant.
 
Imorgon är det löshoppning för Daimbollen. Det ska bli skoj!
 
Nä nu är det dax och gå och lägga sig!
 
Vi hörs mina vänner :)

Korv korv korv

Dagen började med att jag gick 7.15 ungefär. Åt frukost och åkte till stallet. Gav hästarna frukost och släppte ut Daimbollen. Daimbollen vill man inte ha inne i boxen för länge då han är en av de jävligaste att mocka åt som jag stött på genom åren. Är det någon som kan röra runt i sin box så är det Daimbollen! Och han skiter som en hel arme får jag också lov att säga.
 
När jag hade släppt ut honom kände jag att jag behövde gå på toa så jag åkte bort till Ridklubben och lånade toan och passade även på att hjälpa Angie att packa lite höpåsar. Därefter var det ridtur på Norpan. Idag blev det lite trav i ridhuset och hon kändes helt ok så nu fortsätter vi trava lite. Kul när det rör sig framåt. Mini fick en tur i skogen med sällskap av Sektledarn och Melvin. Han tar livet med ro i skogen får man säga, onödigt att stressa. Igår fick han ju hoppa lite och ja höjde ju ändå upp till 50cm så det var nog skönt för honom att lufsa i skogen.
 
Sedan när jag ridit klart åkte jag och Angie och hämtade halm. Blev en lite miss när Angie skulle ta ut stålar åt mig så jag fick ju åka tillbaks med mer när vi lastat ut. Även om jag klättrat upp på logen flertalet gånger kan jag nog aldrig sluta tänka på hur lätt det skulle vara att halka och ramla ner och slå ihjäl sig! Innan jag åkte tillbaks för att lämna mer stålar handlade jag. Köpte middag i form av blodpudding. Det kan man ju äta när Sambon inte är hemma, han är ju så kräsen.
 
 
 
När middagen var intagen var det dags att åka bort och mocka och ta in hästarna. Och därefter åka hem, duscha och sortera korv. Korvarna ska ju delas ut och nu var det b-skiftets tur att få sina korvar/ostar. Jag börjar se en ände på korvhistorian nu. Mrs Ooops har också fått sina och Hedman med.
 
Känns som om dagen gick i ett och morgondagen lär bli likadan. Det är härligt att vara ledig!
 
Nä, nu är det dags å gå och lägga sig!
 
Vi hörs mina vänner!

Delikatesskorv

Jag måste erkänna att jag tyckte att det var väldigt roligt att sälja delikatesskungens utsökta salamisar och chedderostar. Jag var väldigt bra på det om jag får säga det själv. Ju fler jag sålde desstu mer blev jag triggad att sälja mer. När jag hade spräckt 100 sträcket skickade jag sms till Roggan och Mats och skröt och frågade hur det gick för dem. De var djupt imponerade och tyckte att jag skulle sadla om och börja jobba som säljare. Men det är inget för mig, jag trivs på min drömfabrik med mina maskiner och med mina jobbarkompisar. Jag har det helt enkelt väldigt bra på mitt jobb.
 
Lapparna lämnades in och jag tror att jag och Lillasyster T sålde runt 140 korvar /ostar. Vi var stolta och nöjda över oss själva och det skulle ge en bra förtjänst till Ridklubben. Än så länge var allt roligt. Korvköparna längtade efter sina korvar och frågade flertalet gånger när de skulle anlända och jag svarade vecka 48.
 
Nu har vecka 48 kommit och så även korvarna/ostarna. Med delikatesskungen kom även min ångest. Över 100 korvar/ostar ska delas ut och drivas in stålar för. Jag har en vecka på mig. Det är rätt mycket stålar som ska in om jag får säga det själv. Den största mängd köpare finns på mitt jobb på olika skift. Nu blir det att lägga sin ledighet på att sortera korv och åka till jobbet och  dela ut.
 
Igår hämtade jag min del av skörden hos Lillasyster T. Då korven inte ska förvaras för varmt hade korvarna lagts i Lillasyster T´s Lillasysters sovrum, tror att hon blev överlycklig när hon kom hem, om hon nu upptäckte att hennes rum utnyttjats som förvaring... he hehe...  Vet någon här hur mycket ca 140 enheter korvar/ostar luktar??? Det inte bara luktar, det stinker rent ut sagt. Vi sorterade ut de korvar/ostar jag skulle ha med mig till nattskiftet och sen packade vi in rubbet i Sambons nya bil. Om det fanns en doft av nybilslukt kvar i bilen så är den numera ersatt utav vitlök, peppar och kryddsalamis odörer. När jag kom hem lastade vi ur delikatesserna och bar ner dem i källarn och flyttade över de som skulle med till jobbet till Silverpilen. Silverpilens nybilslukt är sedan flera år tillbaks försvunen så det är inte hela världen. Silverpilen är ingen känslig bil om man säger så. Den är van vid att köra runt på det mesta. Salami har ju aldrig varit någon favorit hos mig men jag förstår ju att det är en mycket populär delikatess trots dess stank. Chedderosten måste jag säga att den smakade mycket bra för det är det enda utav vårt inköp jag kommer äta av. Fin fin ost från Storbritannien! Jag älskar hur Silverpilen luktar! Not!
 
Hur som helst, jag insåg rätt snabbt att jag behövde hjälp med att få in korvarna på jobbet och ringde truckföraren som hjälpte mig att köra in kartongerna. Jag har organiserat upp listor med de olika skiften där mina köpare finns. Gjort en rad för att bocka av om varan är levererad, rad för namn, produkt och en rad för att kunna bocka av för betalning. Väldigt organiserad får jag lov att säga. Tänk vad man kan göra med papper och penna!
 
Så nu är det korvutdelning som gäller denna ledighet! Jag inte bara luktar salami, jag drömmer om salami också! Hörde förresten av Lillasyster T att det skulle börja säljas tvättmedel, jag kommer nog hoppa över att försöka sätta något försäljningsrekord utan nöjer mig nog med att köpa ett paket eller två! Nu låter jag kanske gnällig. Nej jag låter nog väldigt gnällig faktiskt. Men jag måste säga att även om det innebär lite mer jobb för mig än jag tänkt tycker jag att det är väldigt roligt att klubbben sålde så mycket så det blev en bra förtjänst!
 
Nä, nu tror jag bestämt att Ers Nåd Mr Minimannen och hans hov vill ha sin kvällsmat! Jag uppdaterar mer i bloggen imorgon! Vi hörs alla mina 5 läsare ;)
 
Ha det så bra!
 
Cissi

natthelg

Natthelg. Det händer inte så mycket mer än att man jobbar, sover, är i stallet, åker hem duschar och åker till jobbet igen. Nu har jag varit redig och gått till stallet en gång om dagen fredag, lördag och söndag. Nya livet är på gång. Det enda i gårdagens mat till jobbet som var onyttigt var en julmust. Asså man kan inte ta ifrån mig allt i livet. Sallad, nötter, päron och en utsäkt wasasandwich var nattens matsäck. I natt blir det la något liknande.
 
Minis päls har växt ut igen. Angorakanin i fjärdeled på den mannen. Måste klippa honom igen. Suck. Men han har skött sig helt ok, tömkörde igår och joggade i ridhuset idag. Daimbollen har nog varit tyken i hagen idag för han kom in med en boll på höger ganasch, igår kom han in med en rejäl svullnad på halsen. Ge upp verkar inte vara hans grej direkt. Täcket som jag fick av Höglivsbruden är fortfarande helt. Fantastiskt.
 
Vi hörs!

natthelg

Natthelg. Det händer inte så mycket mer än att man jobbar, sover, är i stallet, åker hem duschar och åker till jobbet igen. Nu har jag varit redig och gått till stallet en gång om dagen fredag, lördag och söndag. Nya livet är på gång. Det enda i gårdagens mat till jobbet som var onyttigt var en julmust. Asså man kan inte ta ifrån mig allt i livet. Sallad, nötter, päron och en utsäkt wasasandwich var nattens matsäck. I natt blir det la något liknande.
 
Minis päls har växt ut igen. Angorakanin i fjärdeled på den mannen. Måste klippa honom igen. Suck. Men han har skött sig helt ok, tömkörde igår och joggade i ridhuset idag. Daimbollen har nog varit tyken i hagen idag för han kom in med en boll på höger ganasch, igår kom han in med en rejäl svullnad på halsen. Ge upp verkar inte vara hans grej direkt. Täcket som jag fick av Höglivsbruden är fortfarande helt. Fantastiskt.
 
Vi hörs!

RSS 2.0